Actriţa Rozalia Rus, din celebrul cuplu de umorişti Rozi şi Rabă, a murit

0
0

Actriţa Rozalia Rus, parte a celebrului grup de umorişti Rozi şi Rabă din emisiunea „Ştirile de sâmbăta asta“, difuzată de TVR, a murit la vârsta de 56 de ani, relatează ziardecluj.ro.

„Azi noapte (luni spre marţi - n.r.) colega noastră Rozalia Rus a plecat la ceruri să îi distreze pe îngeri. Rozi, odihneşte-te în pace!“, a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook a TVR Cluj.

Actriţa Rozalia Rus avea cancer, iar starea acesteia se agravase în ultima perioadă, fiind în concediu medical, după cum mai notează ziardecluj.ro.

Claudiu Racz, cel care îl juca pe Raba, s-a declarat şocat de moartea colegei sale, chiar dacă ştia de mult timp că era bolnavă. „Am colaborat împreună timp de şapte ani. Vestea a fost un şoc şi pentru mine. Ştiam că a fost bolnavă de mai mult timp, dar chiar şi atunci eşti şocat, nu te aştepţi să se întâmple pur şi simplu“, a mărturisit artistul pentru „Vocea Transilvaniei“.

La rândul lui, realizatorul TV Constantin Trofin s-a arătat întristat de moartea artistei, pe care o consideră „un talent nativ“, şi a povestit cum s-a născut ideea sitcomului „Rozi şi Rabă“.

     

„Îmi pare tare rău să aud asta. Rozi era talent nativ. Îmi aduc aminte că, prin 1997, luasem un mare premiu în bani pentru cea mai bună emisiune de divertisment. La fel, fusese premiat şi Cătălin Ştefănescu, realizatorul Garantat 100%. Ştiam că Ştefănescu îşi cumpărase din banii de premiu o geacă faină, de care era tare mândru şi ne-am gândit să îi facem o farsă. Aveam o casieră foarte simpatică, pe nume Rozi, i-am explicat ce vrem să facem cu Cătălin şi am ascuns o cameră video. Rozi a înţeles perfect ce voiam să facem, dar nici noi nu ne-am aşteptat la aşa ceva. Când a venit Cătă Ştefănescu, Rozi l-a luat tare, i-a spus că trebuie plătit impozitul pentru banii luaţi din premiu. Era o invenţie, evident. Noi ştiam că Ştefănescu nu mai are un chior, iar Rozi a jucat atât de convingător şi a fost atât de spontană, că ne-a dat pe spate. Noi filmam cu camera ascunsă, dar nu ne credeam ochilor. Rozi îi zicea: 'Cătăline, io nu fac puşcărie pentru tine, io nu plătesc în locul tău, du-te şi vinde geaca'. Era în vara lui '97. Când i-am zis lui Titus Munteanu de ea, ne-a propus să facem emisiunea regulat, dar să îi căutăm un partener, o tipologie care să o completeze. Ideea mi-a venit într-o seară când, într-un cartier din Cluj, am văzut nişte indivizi care jucau cărţi în pijama, în faţa scării. Am zis: ăsta e personajul. Cu Raba lucram în trupa de comedie BUM de multă vreme, i-am explicat ce idee aveam şi a înţeles pe dată. Raba, ca personaj, avea nevoie de o Rozi, o tipă care să îl domine. Şi Rozi, şi Raba au făcut istorie în divertismentul acelor vremuri, au jucat o partitură actoricească demnă de profesionişti, deşi ei nu aveau studii“, a povestit Constantin Trofin pentru „Ziar de Cluj“.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri