Actorii Max von Sydow şi Ian McShane se alătură distribuţiei serialului „Urzeala tronurilor“

0
0
Actorii Max von Sydow (stânga) şi Ian McShane FOTO Getty Images
Actorii Max von Sydow (stânga) şi Ian McShane FOTO Getty Images

Actorii Max von Sydow, cunoscut pentru rolul din filmul „Exorcistul“, şi Ian McShane, starul din serialul „Deadwood“, se vor alătura distribuţiei celui de-al şaptelea sezon al serialului „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“, produs de HBO, scrie Mediafax.

Actorul suedez Max von Sydow (86 de ani) îl va intepreta pe Three-Eyed Raven, un personaj mistic, care a mai apărut – în interpretarea altui actor – într-o scenă scurtă din episodul final al celui de-al patrulea sezon din „Urzeala tronurilor“.

Distribuţia celui de-al şaptelea sezon din „Urzeala tronurilor“ va fi completată de actorul britanic Ian McShane (72 de ani). Rolul pe care acesta îl va interpreta nu a fost dezvăluit de producătorii serialului.

Potrivit presei americane, Max von Sydow şi Ian McShane vor interpreta în serialul produs de HBO roluri care se vor dovedi cruciale pentru evoluţia evenimentelor relatate în această superproducţie de televiziune, mai scrie Mediafax.

„Urzeala tronurilor“, care a primit recent 24 de nominalizări la premiile Primetime Emmy 2015, se află în prezent în producţie, cu cel de-al şaselea sezon, iar Max von Sydow a fost deja văzut pe platourile de filmare. Serialul va reveni pe micile ecrane în primăvara anului viitor, cu sezonul al şaselea, care va include 10 episoade. Săptămâna trecută, Michael Lombardo, directorul de programe al postului american, a dezvăluit faptul că HBO va produce cel puţin opt sezoane din acest serial de succes.

În acest an, „Urzeala tronurilor“ a ajuns la 20 milioane de spectatori, în medie, pentru cel de-al cincilea sezon al său, care a primit 24 de nominalizări la premiile Primetime Emmy, inclusiv la categoria Cel mai bun serial - dramă.

Încă de la lansare, „Urzeala tronurilor“ a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. Anul trecut, serialul a fost cel mai căutat produs de televiziune de pe motorul de căutare Google şi cel mai dezbătut serial pe conturile reţelei de socializare Facebook din Statele Unite.

Inspirat din seria de romane „Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire“, de George R. R. Martin, serialul „Urzeala tronurilor“ are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din „Urzeala tronurilor“.

Scriitorul George R. R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi, inclusiv în română, şi s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri