„Pomana“ lui Jon Snow, un eveniment devenit viral: peste 25.000 de oameni au confirmat prezenţa. „Ne aşteptam să ia amploare, dar nu atât de repede“

0
0

Fanii români ai serialului „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“ s-au mobilizat pe Facebook pentru a-i aduce un omagiu lui Jon Snow, unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale seriei HBO care a avut parte de un sfârşit tragic în ultimul episod al celui mai recent sezon.

Sezonul cinci al serialului-fenomen „Urzeala tronurilor“ s-a încheiat într-un mod dramatic, marcat de scena în care Jon Snow este înjunghiat de camarazii săi de la Rondul de Noapte. Deşi viitorul personajului este incert, fanii români vor să-i aducă un ultim omagiu, în Piaţa Universităţii. Astfel, doi prieteni, Victor Vasile (31 de ani) şi Kartal Horasanli (23 de ani), au creat pe Facebook un eveniment intitulat sugestiv „Pomana de 40 de zile a lui Jon Snow“. În mai puţin de 24 de ore, peste 25.000 de persoane şi-au anunţat prezenţa, pe 24 iulie, în Piaţa Universităţii. 

Contactaţi de „Adevărul“, cei doi au mărturisit că povestea a început luni, 30 iunie, în timp ce aveau o discuţie despre serialul „Urzeala tronurilor“. „În discuţiile noastre filosofice ne-am amintit de «Urzeala tronurilor» şi ne-a năpădit părerea de rău pentru sfârşitul lui Jon Snow. Kartal a avut geniala ideea de a-i face o pomenire serioasă şi mie mi-a plăcut, aşa că l-am rugat să facă event-ul“, a declarat Victor Vasile. 

Tinerii susţin că sunt cât se poate de serioşi, chiar dacă mesajele care anunţă evenimentul sunt scrise într-o notă glumeaţă, şi au precizat că vor exista şi câteva surprize care vor fi dezvăluite pe pagina de Facebook a evenimentului. De asemenea, aceştia au recunoscut că numărul celor care au confirmat prezenţa este puţin peste aşteptările lor: „Ne aşteptam să ia amploare, dar nu atât de repede.“

„Te-ai stins puţin câte puţin, sub privirile noastre neputincioase, plecând prea devreme dintre noi. Te-am iubit mult şi te-am pierdut. Azi nu mai eşti unde erai, dar vei fi întotdeauna în sufletele noastre, Jon Snow! Un om deosebit, săritor în ajutorul celor nevoiaşi, un om cu inima de aur. Universul e un loc mai sărac fără tine acum. Să-ţi fie ţărână uşoară! Nu te vom uita niciodată, Jon!“, a scris Kartal Horasanli pe Facebook. 

„Pomana de 40 de zile a lui Jon Snow“ are toate şansele să depăşească „Ziua Izabellei“, eveniment ce a creat, la începutul acestui an, o adevărată isterie în mediul virtual. O adolescentă din Constanţa a ajuns vedetă în toată ţara, după ce a încercat să-şi facă un profil pe reţeaua socială Facebook. Neştiind să-şi adauge ziua de naştere şi încercând să fenteze reţeaua socială, care are reglementări clare în privinţa vârstei utilizatorilor, copila de maximum 13 ani a reuşit să invite, de ziua ei, 90.000 de oameni, toţi confirmându-şi prezenţa online la evenimentul „Ziua Izabellei”.

Pe pagina de Facebook a evenimentului au apărut numeroase „meme-uri“, fotografii amuzante care fac aluzie la aşa-zisa „pomană“ a personajului Jon Snow. Vă prezentăm câteva dintre ele.

image
image
Pomana lui Jon Snow
image

   

image
image
Showbiz


Ultimele știri
Cele mai citite