VIDEO „Cezar ţinteşte către cer“. Cum va arăta prestaţia reprezentantului României la Eurovision 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Ouatu a lăsat o impresie puternică după cea de-a doua repetiţie FOTO EBU
Cezar Ouatu a lăsat o impresie puternică după cea de-a doua repetiţie FOTO EBU

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, a avut sâmbătă seara cea de-a doua repetiţie pe scena de la Malmo Arena. Lucrurile au mers foarte bine pentru artistul nostru, după cum notează şi site-ul oficial al competiţiei, care scrie că „Cezar ţinteşte către cer“.

Interpretarea lui Cezar a lăsat o impresie puternică, potrivit eurovision.tv, site-ul oficial al competiţiei: „Cezar atinge note foarte înalte, iar interpretarea lui e puternică şi încrezătoare, atitudinea pe scenă e foarte serioasă, deşi în culise era relaxat“.

Scena este colorată în roşu şi albastru, iar proiecţiile de lumini reflectă pasiunea din melodia „It’s My Life“.
Dacă unii au criticat costumul/rochie al lui Cezar, creat de Doina Levintza, editorii site-ului îl consideră „impresionant“.

Fără să ştie probabil bugetul alocat anul acesta de TVR (aproximativ 200.000 de euro, atât pentru Selecţia Naţională, cât şi pentru participarea la competiţia internaţională – fără ajutorul oferit de sponsori), eurovision.tv mai scrie că „România nu a făcut deloc economie la efecte pirotehnice, artificii şi confetti la finalul show-ului“.

“Repetiţia a ieşit foarte bine, dar aştept cu nerăbdare momentul când voi cânta în faţa celor peste 10 mii de spectatori. Sunt convins că atunci va fi şi mai bine, pentru că întotdeauna, atunci când văd publicul impresionat de piesele pe care e interpretez, simt că trăiesc pentru cei care mă ascultă. Nu o dată mi s-a întâmplat să plâng în timp ce cântam…”, a mărturisit Cezar la conferinţa de presă. El a mai spus că, deşi urmăreşte cu mare interes competiţii muzicale precum Eurovisionul sau San Remo, nu s-ar fi gândit să participe; însă, din momentul în care compozitorul Cristian Faur l-a contactat pentru a-i încredinţa piesa It’s My Life, totul a devenit o provocare pe care artistul o ia în serios. În finalul conferinţei de presă, Cezar a acordat din nou interviuri mai ample unor jurnalişti din presa online şi de radio.

O provocare imensă pentru Cezar şi România. Trebuie să aveţi în vedere votul geo-politic, de multe ori dezavantajează artiştii valororoşi. Piesa lui Cezar e originală şi este preferata multor telespectatori, dar pentru asta trebuie să şi votaţi dacă vreţi ca el să câştige.

Oikotimes.com, un site specializat în Eurovision, continuă într-o notă dură la adresa reprezentantului României: „Multora nu le-a plăcut prima noastră analiză, intitulată «It’s his life, but it’s our ears» (E viaţa lui, dar sunt urechile noastre – n.r.). Dar trebuie să se trezească şi să înţeleagă că această piesă trebuie să ajungă în coşul în gunoi nu în finala Eurovision. Serios, România, de ce încerci să te sinucizi, anul acesta?“, scrie site-ul oikotimes.com.

La polul, opus, pe site-ul oficial, fanii concursului au multe comentarii laudative.
„Acest cântec este autobiografic, e un cântec emoţionant. O poveste adevărată pe scena de la Eurovision. Acordaţi-i punctajul maxim“, comentează un fan din Australia pe eurovision.tv.

cezar si balerinii foto EBU

„O provocare imensă pentru Cezar şi România. Trebuie să aveţi în vedere votul geo-politic, de multe ori dezavantajează artiştii valororoşi. Piesa lui Cezar e originală şi este preferata multor telespectatori, dar trebuie să şi votaţi dacă vreţi ca el să câştige“, a scris Adam6805.

Orice truc pe care vi-l puteţi imagina a fost pus în cele trei minute de show. Telespectatorii îşi vor aminti cu siguranţă de prestaţie lui Cezar, fie într-un mod pozitiv, fie într-un mod negativ.

„În sfârşit ceva original la Eurovision. Bravo, Cezar!“, comentează Crazymj. „Excentric şi minunat. Felicitări, Cezar din România!“, a scris Pretellier din Australia.

Un alt site specializat al competiţiei muzicale europene, eurovisionary.com, trage o concluzie: alegerea României pentru această ediţie va fi ori iubită, ori detestată. „Orice truc pe care vi-l puteţi imagina a fost pus în cele trei minute de show. Telespectatorii îşi vor aminti cu siguranţă de prestaţia lui Cezar, fie într-un mod pozitiv, fie într-un mod negativ. Calităţile de solist de operă nu pot fi contestate, iar costumaţia lui aminteşte de epoca glam rockului, poate chiar şi de apariţiile excentrice ale lui Elvis Presley în Las Vegas“, notează publicaţia online.

cezar ouatu rochie foto EBU

După repetiţie, Cezar a susţinut prima conferinţă de presă la Eurovision 2013 şi a purtat steagul României pe umeri. Întrebat cum a decis să participe la Selecţia Naţională, artistul a declarat că acest concurs nu l-a tentat foarte tare, deoarece aria lui de activitate este muzica clasică, dar că a trimis în cele din urmă la preselecţie un demo al melodiei „It’s My Life“ (compusă de Cristian Faur).

Trebuie să se trezească şi să înţeleagă că această piesă trebuie să ajungă în coşul în gunoi nu în finala Eurovision. Serios, România, de ce încerci să te sinucizi, anul acesta?

Cezar a recunoscut că este foarte sensibil, că uneori plânge pe scenă, în timp ce interpretează anumite arii de operă şi că „trăieşte pentru public“. Totodată, el a mai declarat că este o adevărată provocare pentru un contratenor să interpreteze o melodie electro-pop.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite