VIDEO Cele mai ciudate videoclipuri din toate timpurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bonnie Tyler Marea Britanie

Excentrici sau poate doar prost consiliaţi, mulţi cântăreţi de renume au lansat de-a lungul timpului videoclipuri înspăimântătoare, kitschoase, chiar groteşti. Cu toate acestea, multe dintre ele s-au bucurat de un succes imens. Bonnie Tyler, Soundgarden şi David Hasselhoff se numără printre artiştii cu cele mai ciudate videoclipuri lansate vreodată.

Despre David Hasselhoff, starul din serialul „Baywatch“, se ştie ca a a avut mari probleme cu alcoolul. Iar asta îi face pe mulţi să se întrebe dacă nu cumva aşa a apărut ideea clipului „Hooked on A Feeling“, o piesă celebră din anul 1968, preluată de starul american în 1999. 

Hasselhoff apare în diverse ipostaze – „zburând“ cu o motocicletă sau ca un schior îmbrăcat în haine de eschimos - în timp ce în spatele lui se derulează diverse imagini. Iar clipul începe cu celebrul vers „Uga Chaka“, din serialul „Ally McBeal“.

   

David Hasselhoff - „Hooked on A Feeling“

Bonnie Tyler - „Total Eclipse of the Heart“

Dacă asculţi cu atenţie piesa „Total Eclipse of the Heart“, a lui Bonnie Tyler, deduci că este vorba despre o poveste de iubire, deşi versul „bright eyes (ochi strălucitori)“ ar putea prefigura povestea (aproape) horror din clip. Pe lângă dansatori îmbrăcaţi în costume de ninja şi dansatori în costumaţii sado-maso, la final apare şi un cor de băieţi care au în orbite, în loc de ochi, o lumină strălucitoare albastră.

Kate Bush - „Wuthering Heights“

Kate Bush dansând într-un mod bizar, ca într-un ritual de împerechere desfăşurat într-o pădure, în timp ce cântă piesa „Wuthering Heights“, sună îndeajuns de ciudat? Pe de altă parte, când a făcut Kate Bush ceva care să nu iasă din tipare?

Marilyn Manson - „Beautiful People“

Nici Marilyn Manson nu este tocmai cel mai „clasic“ artist, aşa că nu ne putem aştepta la videoclipuri la malul mării. Dar clipul „Beautiful People“ ar putea fi considerat de mulţi drept unul horror, în pofida titlului piesei. Imagini sacadate, manechine din plastic mutilate, siluete înfricoşătoare şi mulţimi în delir te fac să te întrebi „ce a vrut să spună poetul“.

Jamiroquai - „Virtual Insanity“

Toate lucrurile dintr-o încăpere se mişcă într-un mod ciudat. Dar şi mai ciudat se mişcă Jamiroquai – cu o pălărie ce prefigura stilul Pharell – în videcolipul „Virtual Insanity“.

Smashing Pumpkins - „Tonight, Tonight“

Nişte venerabili domni de la încput de secol XX ies la plimbare, alături de partenerele lor, unde altundeva decât în spaţiu, în clipul „Tonight, Tonight“, al trupei Smashing Pumpkins. De fapt, pentru acest video formaţia s-a inspirat din filmul „A Trip to the Moon“, realizat de Georges Méliès, în 1902.

Soundgarden - „Back Hole Sun“

Piesa „Back Hole Sun“, a trupei Soundgarden, a fost unul dintre hiturile MTV-ului anilor ’90. Asta deşi nu multă lume prinde ideea clipului ce prezintă un soi de Apocalipsă urbană, imagini distorsionate şi pe solistul Chris Cornell cântând pe un câmp.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite