Summer Well pentru toate gusturile: cine sunt artiştii care vor concerta, de la rock la reggae şi electropop VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum ne-a obişnuit, şi în acest an Summer Well va avea de toate pentru toţi, de la rock şi synthpop la electronic/folk şi reggae. „Adevărul“ vă propune o trecere în revistă a celor zece trupe care vor asigura distracţia în cele două zile de festival.

Devenit deja o tradiţie, a şasea ediţie al unuia dintre cele mai apreciate şi aşteptate festivaluri din România, desfăşurat sub egida Orange, va avea loc în perioada 13-14 august pe Domeniul Ştirbey din Buftea. 

Tebuie să ştiţi că există o linie specială de transport pentru festivalieri, iar autobuzele vor pleca în fiecare zi din staţia Muzeul Ţăranului Român (în apropiere de Piaţa Victoriei), începând cu ora 14.30 şi vor circula până în jurul orei 04.00. Plecarea din Buftea se va face din staţia amenajată lângă Domeniul Ştirbey. Durata unei călătorii este de aproximativ 30 minute.

Şi pentru că este un festival adaptat la era digitală în care trăim, în acest an Summer Well este eco, iar pentru promovare nu au fost folosite postere sau flyere. Chiar şi aşa, puteţi găsi toate detaliile despre eveniment cu ajutorul aplicaţiei Orange. Aplicaţia Summer Well se poate descărca gratuit din Play StoreApp Store şi Windows Store

image

Prima zi a festivalului va fi dominată de ritmuri rock şi pop, pe scenă urcând Hurts, Years & Years, The Neighbourhood, Crystal Fighters şi Sundara Karma. 

Hurts este un duo britanic de synthpop format în Manchester-ul anului 2009 de către Theo David Hutchcraft şi Adam David Anderson. Povestea întâlnirii artiştilor este inedită şi amuzantă deopotrivă: găştile lor au avut o discuţie în contradictoriu în faţa unui club de noapte, însă cei doi s-au împrietenit şi au început să discute despre muzică, iar când au realizat că au simpatii identice s-au decis pe loc să înceapă împreună un proiect. Au filmat un videoclip amatoricesc pentru piesa „Wonderful Life“, în care protagonistă este o dansatoare care a răspuns unui anunţ pe care muzicienii l-au lăsat într-un oficiu poştal, cu menţiunea că va primi 20 de lire sterline pentru timpul acordat. Filmarea a avut un succes neaşteptat, în prezent având peste 21 de milioane de vizualizări pe YouTube. Ulterior, au lansat albumele „Happiness“ (2010), „Exile“ (2013) şi „Surrender“ (2015), toate bucurându-se de un real succes. 

   

The Neighbourhood (THE NBHD) este o trupă americană de rock alternativ, înfiinţată în Newbury Park, California, în anul 2011. Formaţia îi are în componenţă pe Jesse Rutherford, Jeremy Freedman, Zach Abels, Mikey Margott şi Brandon Abel Fried. Printre cele mai frumoase şi cunoscute piese ale lor se numără „Sweather Weather“, „Female Robbery“, „Cry Baby“ şi „Daddy Issue“.

Crystal Fighters, o formaţie britanică de electronic/folk, este formată din Sebastian Pringle, Gilbert Vierich, Graham Dickson, Laure Stockley şi Mimi Borelli. Artiştii şi-au lansat albumul de debut, „Star of Love“, în anul 2010, iar criticii de specialitate l-au aplaudat fiind de părere că este prea bun pentru a fi ignorat. În 2013, au lansat al doilea şi deocamdată ultimul material discografic, „Cave Rave“, la fel de bine primit. 

Garet Borns, cunoscut sub numele de scenă BØRNS, este un artist indie-pop american, ce şi-a lansat albumul de debut, „Dopamine“, la finele anului trecut.  

Trupa britanică Sundara Karma este compusă din Oscar Pollock, Haydn Evans, Ally Baty şi Dom Cordell, iar numele s-ar traduce prin „Karma frumoasă“. În repertoriul lor găsiţi piese precum „Flame“, „Vivienne“ şi „Loveblood“.

The Chemical Brothers sunt headlinerii zilei de duminică. Înfiinţată în anul 1991, trupa este formată din Thomas Rowlands şi Ed Simons, consideraţi pionierii muzicii electronice, alături de muzicienii din The Prodigy şi Fatboy Slim. 

   

Formaţia britanică de muzică electronică Years & Years este compusă din Olly Alexander, Mikey Goldsworthy şi Emre Türkmen, iar stitlul lor este un amestec de electropop, R&B şi elemente house ale anilor '90, precum şi influenţe de la Flying Lotus, Diplo, Radiohead şi Jai Paul. Primul lor album, „Communin“ (2015), a debutat pe primul loc în topurile muzicale din Marea Britanie, cel mai mare hit al lor fiind „King“. 

   

Milky Chance este un duo german care îmbină muzica folk, electronică şi reggae, lansându-şi primul album, „Sadnecessary“, în 2013. Au în repertoriu single-uri precum „Down by the River“ şi „Stolen Dance“.

Blossoms este o trupă de indie pop formată din Tom Ogden, Charlie Salt, Josh Dewhurst, Joe Donovan şi Myles Kellock, iar printre piesele lor de succes se numără „You Pulled a Gun on Me“, „Honey Sweet“ şi „Blown Rose“.

   

HÆLOS este un trio muzical din Londra, iar primul single, „Dust“, l-au lansat în 2014, urmat de piesele „Pray“ şi „Earth Not Above“. 

   

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite