Rapperul Dr. Dre va lansa ultimul album de studio din carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Dre FOTO Getty Images
Dr. Dre FOTO Getty Images

Rapperul american Dr. Dre  va lansa, vineri, 7 iunie, ultimul album de studio din carieră, după o pauză de 16 ani de la apariţia pe piaţă a precedentului material discografic al său, scrie Mediafax.

Albumul, intitulat „Compton: A Soundtrack by Dr. Dre“, va fi disponibil în magazine începând de vineri, cu exact o săptămână înainte de lansarea în cinematografele nord-americane a „N.W.A. - Straight Outta Compton“, un film ce prezintă debutul din 1986 al grupului de rapperi N.W.A. din Compton, o periferie a oraşului Los Angeles. Grupul de gangsta-rap N.W.A. a fost înfinţat de Eazy-Z, printre membri săi numărându-se Dr. Dre, Dj Yella şi, mai tâziu, Ice Cube, scrie Mediafax.

Pe numele său real Andre Romelle Young, Dr. Dre spune că a început înregistrările pentru albumul „Compton: A Soundtrack by Dr. Dre“ în timpul filmărilor de la pelicula „N.W.A – Straigh Outta Compton“. De asemenea, rapperul american a mai precizat, pe reţeaua socială Twitter, că ultimul său album va fi „marele final“.

După ce a vândut Beats Electronic - compania de echipamente audio pe care a înfiinţat-o cu producătorul muzical Jimmy Iovine – grupului Apple, contra sumei de 3 miliarde de dolari, Dr. Dre a devenit unul dintre cei mai bogaţi muzicieni din lume. El a continuat colaborarea cu Apple, iar, potrivit revistei „Forbes“, averea sa este estimată la 700 de milioane de dolari.

Dr. Dre, care a avut o influenţă covârşitoare asupra muzicii hip-hop, prin intermediul celebrului album de debut al grupului N.W.A., intitulat „Straight Outta Compton“ (1998) şi prin albumul lui solo de debut „The Chronic“ (1992), nu a mai lansat un LP din 1999 - al cărui titlu a fost „2001“. Lansarea celui de-al treilea album de studio al său a fost amânată în mod constant în ultimii 16 ani.

Dr. Dre a ocupat primul loc în topul Forbes al celor mai bogaţi rapperi din lume din 2014, după ce brandul său, Beats Electronics, a fost cumpărat de grupul Apple cu 3 miliarde de dolari la începutul anului trecut. Dr. Dre, căruia i se spune „The Doctor“, a lucrat cu cei mai importanţi artişti rap, precum Eminem, Snoop Dogg, Sean Combs, şi a lansat stilurile gangsta rap şi G-Funk pe coasta de vest din Statele Unite. Rapperul a câştigat şase premii Grammy şi a fost primul artist hip-hop recompensat cu titlul de producătorul anului la gala Grammy Awards din 2001.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite