Prima înregistrare de studio a lui Rod Stewart, scoasă la licitație de fostul său manager. Care este prețul estimat

0
Publicat:

De-a lungul carierei sale, cântărețul și compozitorul britanic Rod Stewart a vândut peste 100 de milioane de discuri, în întreaga lume și a fost numit unul dintre cei mai buni artiști din toate timpurile. Înregistrarea, datorită căreia a semnat primul contract cu o casă de discuri, este acum scoasă la licitație.

Prima înregistrare a lui Rod Stewart, scoasă la licitație FOTO Shutterstock
Prima înregistrare a lui Rod Stewart, scoasă la licitație FOTO Shutterstock

Caseta care i-a adus primul contract cu o casă de discuri

Cântărețul, născut în anul 1945, a trimis prima sa probă de audiție către Decca Records, în 1964. Este vorba despre o înregistrare analog de tipul 15IPS, care s-a dovedit a fi una norocoasă. Datorită acestei înregistrări, Stewart a obţinut primul său contract cu o casă de discuri, potrivit The Guardian.

Înregistrarea a fost realizată pe 18 iunie 1964, în studioul inginerului Pepe Rushaflat aflat la subsolul unei locuinţe de pe Berwick Street în Soho, Londra. Caseta se află acum în posesia fostului manager al faimosului artist, Jonathan Rowlands, în vârstă de 83 de ani.

La acea vreme era dificil să ai o intrare la marile studiouri, întrucât erau toate controlate de Decca, CBS, Polydor şi Phillips Records. Rod l-a rugat pe un oarecare Reg Dwight să vină şi să cânte la pian; din păcate, a fost răcit în ziua aceea şi nu a putu veni. Cu toate acestea, am fost norocoşi pentru că muzicienii pe care i-am folosit au fost de la Hoochie Coochie Band a lui Long John Baldry, conduşi de pianistul Ian Armit, cu care Rod cânta de obicei, a mai spus fostul manager, citat de Agerpres.

Caseta care i-a adus lui Rod Stewart primul contract FOTO Facebook/ Cheffins Fine Art
Caseta care i-a adus lui Rod Stewart primul contract FOTO Facebook/ Cheffins Fine Art

Obiectul norocos, scos la licitație

Rowlands, originar din Bakewell, comitatul Derbyshire, este convins că înregistrarea va face pe cineva foarte fericit.

Caseta este vândută doar ca obiect de colecţie, fără drepturi de proprietate intelectuală. Prețul estimat al acesteia va fi cuprins între 500 şi 1.000 de lire sterline. Înregistrarea conţine melodiile: ''Just Like I Treat You'', ''Moppers Blues'', ''Bright Lights Big City'', ''Keep Your Hands Off Her'', ''Don't Tell Nobody'', ''Ain't That Loving You Baby'' şi ''Worksong''.

Eu şi partenerul meu de atunci Geoff Wright am trimis caseta la Decca Records ca probă de audiţie în 1964, iar drept urmare am obţinut primul contract cu o casă de discuri pentru Rod. Primul single lansat atunci de Decca a fost 'Good Morning Little Schoolgirl', se mândrește fostul manager al cântărețului.

El a mai adăugat că Rod Stewart avea doar 18 ani pe vremea aceea, iar pentru a putea semna un contract cu un manager, trebuia să aibă împlinită vârsta de 21 de ani. Drept urmare, Rowlands a mers la părinţii cântărețului, în Highgate (nordul Londrei) şi i-a rugat să semneze pentru el.

Sunt o mulţime de fani Rod Stewart în lumea întreagă, iar caseta reprezintă şansa ca cineva să intre în posesia unei înregistrări importante, care i-a propulsat cariera, a spus Martin Millard, director la casa de licitaţii Cheffins.

Caseta va fi vândută ca parte dintr-un lot de artă şi design la casa de licitaţii Cheffins, cu sediul în Cambridge, pe 23 februarie.

În lotul de obiecte puse în vânzare de casa de licitaţii Cheffins, cu sediul în Cambridge, se mai află copii ale agendei lui Rowlands din 1964, în care sunt înregistrate întâlnirile pe care acesta le-a avut cu Stewart.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite