Ovidiu Anton o aşteaptă pe şefa EBU în Centrul Istoric din Bucureşti: românul a pregătit un concert special

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Anton vrea
să demonstreze că piesa „Moment of Silence“ trebuie să se audă la Stockholm
FOTO Pro TV
Ovidiu Anton vrea să demonstreze că piesa „Moment of Silence“ trebuie să se audă la Stockholm FOTO Pro TV

Ovidiu Anton, artistul care trebuia să reprezinte România la Eurovision 2016 cu piesa „Moment of Silence“, a pregătit un concert special chiar în ziua în care Ingrid Deltenre,  directorul general al European Broadcasting Union (EBU), vine în România pentru a discuta cu TVR şi cu Guvernul.

Ovidiu Anton vrea ca şefa EBU să îi audă vocea 

Ovidiu Anton este gata să demonstreze că este mai mult decât pregătit să urce pe scena de la Stockholm. De aceea, Pro TV a pregătit o scenă pentru el, în centrul Bucureştiului. „Moment of Silence“, piesa cu un mesaj puternic, aleasă de români pentru a-i reprezenta la Eurovision 2016, va răsuna mâine în Centrul Istoric din Bucureşti, transmite Pro TV într-un comunicat. 

 „Mâine este momentul să demonstrăm că scena Eurovision este potrivită pentru noi! Suntem pregătiţi să cântăm piesa «Moment of Silence» şi să aducem toţi românii alături de noi, pentru a susţine împreună participarea României la cea mai importantă competiţie muzicală europeană. Mai mult decât atât, doamna Ingrid Deltenre vizitează România, iar aceasta este şansa noastră de a demonstra că trebuie să fim alături de comunitatea europeană, «come together», aşa cum spune sloganul Eurovision anul acesta, şi să aducem concursul în România“, a declarat Ovidiu Anton. 

Concert şi călătorie simbolică 

Vineri, 6 mai, toţi cei care susţin participarea României la Eurovision 2016 sunt invitaţi în Centrul Istoric din Bucureşti, în Piaţa Sfântul Anton (pe Strada Franceză, în spatele Hanului lui Manuc), unde Ovidiu Anton va interpreta piesa care a câştigat Selecţia Naţională Eurovision, „Moment of Silence“. Ovidiu va cânta la ora 13:00.

După momentul pregătit pe scenă, Ovidiu şi trupa sa vor porni către destinaţia finală: Strada Stockholm din Bucureşti. Această călătorie simbolică spre Stockholm reprezintă dedicarea şi dorinţa lui Ovidiu de a fi pe scena Eurovision 2016 şi de a face fiecare român mândru de interpretarea lui. 

Şefa EBU discută cu Guvernul şi cu TVR 

Ingrid Deltenre, directorul general EBU, a stabilit pentru vineri, 6 mai, o întrevedere cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice, întâlnire la care au fost invitaţi şi membri ai CA al postului public, potrivit producătorului general al TVR, Cristian Zgabercea, citat de agenţia News.ro. 

EBU a anunţat că a retras TVR din toate serviciile destinate membrilor săi, din cauza datoriilor Televiziunii Române, care se ridică la suma de 16 milioane de franci elveţieni.

În urma acestei decizii, România a fost descalificată de la Eurovision 2016, iar TVR a pierdut dreptul de a difuza cele trei etape ale concursului. De asemenea, Televiziunea Română pierde accesul la servicii precum Eurovision News şi Sports News, dreptul de a difuza anumite evenimente sportive, accesul la expertiza tehnică şi legală pentru diverse evenimente. 

De altfel, reprezentanţii EBU au anunţat că au demarat şi procedurile de excludere a TVR din organizaţie, lucru ce urmează a se întâmpla în luna iunie în cazul în care Guvernul nu găseşte o soluţie. Televiziunea Română ar fi prima televiziune exclusă din asociaţie. 

Suma totală facturată de EBU în perioada 2005-2016 a fost de aproape 50 de milioane de euro, din care SRTV a achitat 32,8 milioane de euro. La această sumă TVR a fost obligată de lege să plătească TVA la bugetul de stat în valoare de 11 milioane de euro, TVA pe care TVR nu-l poate deduce precum celelalte televiziuni comerciale, potrivit unor declaraţii făcute de Iuliana Marciuc.

Şansele ca România să reintre în cursa Eurovision 2016 sunt nule, fapt făcut foarte clar de directorul EBU la începutul acestei săptămâni, când a trimis un răspuns oficial către postul comercial Pro TV, care a făcut o ofertă pentru a difuza competiţia. „Repetiţiile pentru show au început deja, iar planul de producţie a fost finalizat fără participarea României, fapt care nu mai poate fi schimbat în acest moment. Nu există nicio soluţie pentru participarea României în acest an. Ne pare rău pentru faptul că lui Ovidiu Anton nu îi mai este permis să cânte la Stockholm, cu atât mai mult cu cât cunoaştem înţelesul şi sensul din spatele piesei sale“, se arată în răspunsul EBU.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite