O concurentă a fost descalificată de la Eurovision România 2018: care este motivul şi reacţia cântăreţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre semifinalistele Eurovision România 2018 a fost descalificată după ce organizatorii au descoperit că a încălcat regulamentul. Artista a precizat că regretă situaţia creată.

Cântăreaţa Victoria Ioana, cunoscută sub numele de scenă Freia, a fost descalificată de la Eurovision România 2018 pe motiv că piesa înscrisă în concurs, „Fix Me“, a fost promovată înainte de data de 1 septembrie 2017, lucru ce contravine regulamentului Selecţiei Naţionale.

„Este o situaţie pe care o regretăm, însă care nu poate fi evitată în condiţiile în care toţi participanţii la Selecţia Naţională trebuie să beneficieze de condiţii egale în concurs“, au precizat organizatorii Eurovision România 2018.

Freia, în vârstă de 23 de ani, a lămurit că a descoperit la rândul ei cu surprindere că piesa a fost lansată încă din luna mai în China, însă susţine că acest lucru s-a întâmplat fără acordul ei sau al echipei sale. Totodată, tânăra cântăreaţă a precizat că înţelege motivele descalificării şi regretă situaţia creată.

„Abia zilele trecute, după prima selecţie Eurovision, am aflat că piesa «Fix me» ar fi fost lansată în China încă din luna mai. În urma unor verificări, am descoperit că piesa fusese lansată în China (Kanjian încălcând un contract pentru promovarea altor piese din repertoriul meu pe teritoriul Chinei) şi pe Spotify în mai multe ţări (piesa apare listată pe Spotify, însă nu poate fi ascultată).

Managerul meu a discutat zilele acestea cu cei din China, iar ei au spus că au iniţiat scoaterea piesei (şi a altor piese de pe albumul meu) de pe toate platformele online. Sper că această situaţie absurdă se va rezolva curând, dar înţeleg perfect motivele pentru care este necesar să mă descalificaţi, în acord cu prevederile Regulamentului Eurovision România.

Regret situaţia creată şi faptul că nu am fost mai precaută. Nu am ştiut că piesa a fost lansată fără ştirea şi acordul meu sau al echipei mele. Lansarea acesteia de către casa de discuri din China a fost realizată abuziv. Nu m-aş fi înscris niciodată într-un concurs de o asemenea amploare, în care îmi doresc de mult timp să particip şi pentru care am un respect profund, dacă aş fi fost conştientă că încalc regulamentul“, a declarat Freia.

În urma descalificării piesei „Fix me“, în semifinalele Eurovision România 2018 intră Tomher Cohen, cu melodia „Baby You’re The Only One“.

Pentru prima dată în istorie, Selecţia Naţională Eurovision va avea şase show-uri, iar TVR a dezvăluit că primele cinci se vor desfăşura în Focşani (pe 21 ianuarie), Timişoara (28 ianuarie), Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) şi Sighişoara (18 februarie). Organizatorii au stabilit şi repartizarea pe semifinale a celor 60 de piese, în fiecare semifinală urmând să intre câte 12 piese. Toate melodiile pot fi ascultate aici

În fiecare show, juriul va alege câte trei piese care merg în finala Eurovision România 2018, unde câştigătorul va fi decis exclusiv prin votul telespectatorilor. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite