Luminiţa Dobrescu: „Eurovision 2021, amprenta societăţii bolnave şi agresive în care trăim“. Ce solistă ar fi trimis în Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Dobrescu, prima câştigătoare a Cerbului de Aur. FOTO Cinemagia
Luminiţa Dobrescu, prima câştigătoare a Cerbului de Aur. FOTO Cinemagia

Luminiţa Dobrescu, prima câştigătoare a concursului ”Cerbul de Aur” din România, a făcut o cronică a competiţiei cântecului european de anul acesta. Celebra artistă locuieşte în Italia şi, în opinia sa, Elveţia şi Franţa s-au prezentat cum se cuvine, în rest, multe concurente s-au îmbrăcat în costume de baie cu sclipici, iar reprezentanta noastră, Roxen, fără experienţă, a falsat.

Redăm cronica realizată de Luminiţa Dobrescu:

Megaconcursul de anul acesta a demonstrat o dată în plus absenţa Cântecului Frumos, a sensibilului, făcând abstracţie de votul juriului internaţional care, a încercat să redirecţioneze Eurovisiunea pe calea ei incipientă dar, fără mare succes.

Surpriza este caracteristică principală a oricărui festival, însă aici interesele geopolitice, naţionalismul, cât şi votul înverşunat al unui public confuz, care se identifica perfect cu societatea din care face parte, au şocat şi răsturnat orice aşteptare.

Însuşi sistemul de vot din acest an, de a acorda interpreţilor ţărilor participante numai 12 puncte, a generat o surpriză absolută, aşa încât ţări cu renume, care fac parte din sistemul de organizare a festivalului cu contribuţii financiare relevante, inclusiv Olanda, că ţară gazdă, nu s-au bucurat de prea mult respect din partea juriului internaţional, cât şi din partea publicului, fiind cotate pur şi simplu cu 0 PUNCTE! O RUŞINE!

Pe de altă parte, Ucraina surprinde cu 267 puncte, Finlanda cu 280 puncte, Islanda cu 180 puncte, Italia cu 380 puncte, ceea ce demonstrează că Euroviziunea s-a îndepărtat radical de acel “Eurovision de la Chanson”, devenind Eurovision al cântecului potrivit la momentul potrivit.

Singurele ţări care au readus acea nostalgie, acel profesionalism în arta cantului frumos de mare emoţie, cu interpreţi de bun gust, au fost Elveţia şi Franţa.

Află pe Click! ce spune Luminiţa Dobrescu despre reprezentanta ţării noastre, Roxen

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite