Loredana, despre controversele stârnite de melodia cântată cu manelişti: „Mă simt blagoslovită. În pomul lăudat, toată lumea aruncă cu pietre”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loredana Groza în videoclipul piesei „Fericire” / FOTO captură video
Loredana Groza în videoclipul piesei „Fericire” / FOTO captură video

Loredana Groza le-a răspuns criticilor, după ce melodia pe care a cântat-o alături de mai mulţi interpreţi celebri de manele a stârnit controverse în spaţiul public. „Nu regret nimic”, a spus cântăreaţa.

„În pomul lăudat toată lumea aruncă cu pietre. E un moment istoric în muzică românească şi pentru mine, de ce nu. (...) Mă simt blagoslovită. Şi această dragoste şi susţinere pe mine mă hrăneşte cel mai mult şi îmi dă aripi. Mă face să fiu fericită”, a declarat Loredana, miercuri seară, în emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3.

Loredana a pus o parte din critici pe seama rasismului, dar a ţinut să observe că genul muzical în care se încadrează piesa nu este cel manelelor.

„Când e ceva care iese din tipare, care poate şoca anumite spirite puritane, sau care cred că muzică pe care o ascultă ei e superioară, nu am cum să mă supăr. Oamenii se obişnuiesc până la urmă. Aici e o problema şi de rasism. Sunt convinsă. E o mare parte a problemei. Unii nu pot să înghită lucrul asta. Dar foate mulţi nu au de unde să ştie că eu de foarte mult timp fac asta.

E un nou gen de fapt. Nu este manea. Şi dacă ascultaţi ritmul, nu este nici raggaeton, nici manea. Este happy-tone. Noul gen, noul trend. Noi l-am inventat. Noi vrem să facem ceva nou întotdeauna, nu o manea. Tot timpul trebuie să faci ceva nou, să mergi pe anumite şabloane din muzică, dar să vii cu o schimbare.

Ei n-au ştiut că o să fiu pe acest cântec. Decât la filmare au aflat. În afară de Florin Salam care ştia, ceilalţi n-au ştiut. A fost foarte mare veselie la filmări. Sunt nişte gentlemani, nişte oameni dichisiţi care au venit aranjaţi. Aşa sunt toţi lăutarii, care sunt priviţi de multă lume că şi cum sunt veniţi dintr-o subcultură”, a mai spus  Loredana.

Loredana Groza a semnat un contract muzical alături de 10 dintre cei mai cunoscuţi manelişti din România şi a lansat joi, 22 aprilie, pe Youtube, videoclipul piesei „Fericire”. Florin Salam, Vali Vijelie, Jador şi Jean de la Craiova se numără printre artiştii pe care Costi Ioniţă i-a convins să colaboreze la proiectul muzical inedit. 

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite