Liry lanseaza „Ploaia“, imnul campaniei împotriva violenţei sexuale „NU inseamna NU!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liry consideră că nicio victimă a unui abuz nu este singură
Liry consideră că nicio victimă a unui abuz nu este singură

Inspirată de evenimentele din ultima vreme, cântăreaţa rap Liry lanseaza piesa „Ploaia“, un îndemn la solidarizare împotriva violenţei sexuale.

„Ploaia“ este imnul campaniei „NU inseamna NU!“ iniţiată de Grupul Bloggeriţelor din România şi susţinută de coaliţia „Rupem tăcerea despre violenţa sexuală“. 

„Câteva picături de ploaie nu înseamnă nimic, dar dacă ne unim, putem dărâma munţii. Dacă astăzi, de exemplu, vorbeşte «Adevărul» despre asta, mâine, bloggerii din România, poimâine, cele mai cunoscute figuri publice şi tot aşa, în timp putem produce schimbările pe care le dorim cu toţii în jurul nostru. Putem eroda mentalităţile găunoase care ne ţin în regres, dar pentru asta trebuie să nu fim indiferenţi. Niciun viol nu are scuze“, spune Liry. 

„Ştirile trec, arta rămâne. Piesa asta e ca o locomotivă pentru mesajele campaniei şi ale ONG-urilor. Nicio victimă a unui abuz nu este singură. Există oameni gata oricând să le sară în ajutor şi să ia atitudine pentru ele“, a mai adăugat artista. 

Liry, pe numele real Irina Botezatu, a terminat Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA), iar în prezent urmează cursurile Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti. La 18 ani, înregistra primul ei album, „Pledoarie pentru suflet“, lansat independent, cu sprijinul apropiaţilor. Trei ani mai târziu, alături de Gani, formează prima trupă rap feminină din România şi lanseaza albumul „Alternative“, un material bine primit în sfera underground. În decembrie 2014, Sprint Music lansează primul ei single oficial, „Fără tine“, o colaborare cu Mario V şi JerryCo, care a depăşit în prezent două milioane de vizualizări. În prezent, ea lucrează la un nou material indepedent, mixtape-ul „9.5“, din care două piese sunt deja lansate, pe canalul de YouTube al artistei.

   

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite