Legendarul Bruce Dickinson, concert special la Arenele Romane pe 3 iunie. Ce trupă rock din România va cânta în deschidere VIDEO

0
Publicat:

Bruce Dickinson, unul dintre cei mai mari artiști din istoria rockului, revine la București pe 3 iunie 2024. Concertul va avea loc la Arenele Romane și face parte din turneul de promovare a albumului The Mandrake Project, primul material solo al artistului după aproape 20 de ani.

Bruce Dickinson (centru), o legendă a rockului FOTO Emagic
Bruce Dickinson (centru), o legendă a rockului FOTO Emagic

Cunoscut în întreaga lume ca unul dintre cei mai importanți și distincți vocaliști de heavy metal din toate timpurile, și ca solist al legendarei trupe Iron Maiden, Bruce Dickinson a lansat un nou album solo în primăvara acestui an, sub egida BMG Records. Intitulat "The Mandrake Project", materialul îi aduce din nou împreună pe Bruce Dickinson și producătorul Roy Z.

The Mandrake Project este al șaptelea album solo al lui Dickinson și primul lansat în aproape 20 de ani de la "Tyranny Of Souls", din 2005.

„Acest album a fost o călătorie foarte personală pentru mine și sunt extrem de mândru de el. Împreună cu Roy Z am planificat, compus și înregistrat acest album de ani de zile și sunt foarte entuziasmat că oamenii îl vor putea asculta în sfârșit. Sunt și mai entuziasmat la perspectiva că vom pleca într-un turneu mondial cu această formație extraordinară pe care am creat-o pentru a da viață albumului. Planul nostru este să susținem cât mai multe concerte în cât mai multe locuri posibile, pentru cât mai mulți oameni!", spune Bruce Dickinson.

Primul single extras de pe noul album este "Afterglow of Ragnarok", o piesă dramatică, precum și o introducere în muzica albumului și în povestea captivantă care stă la baza The Mandrake Project.

Iar una dintre cele mai iubite trupe românești va cânta în deschiderea concertului lui Bruce Dickinson. Îndrăgiții rockeri de la Trooper vor urca pe scena Arenelor Romane ca invitați speciali în turneul de promovare a celui mai recent album Bruce Dickinson - The Mandrake Project.

Trooper vor împărți scena cu artistul pentru a doua oară la București, la aproape 16 ani de la concertul legendarei trupe Iron Maiden de pe Stadionul Cotroceni.

Bruce Dickinson, de la solist rock la pilot de avion

Bruce Dickinson este cel mai bine cunoscut publicului ca solist al trupei britanice Iron Maiden, alături de care a început să cânte în 1981 și care a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. De asemenea, el s-a remarcat la nivel mondial ca autor, pilot de avion, prezentator, producător de bere, om de afaceri, sportiv, scenarist și artist solo.

Primul său album solo, "Tattooed Millionaire", a fost lansat în mai 1990, iar următorul album, „Balls To Picasso", a apărut patru ani mai târziu (1994). Pe acest al doilea album, Dickinson a început să colaboreze cu chitaristul Roy Z și, cu excepția unui singur material, au colaborat pe toate albumele solo ce au urmat - "Accident Of Birth" (1997), "The Chemical Wedding" (1998) și "Tyranny Of Souls" (2005). Înainte de lansarea celui de-al treilea album solo al lui Dickinson, "Skunkworks" (1996), artistul a susținut un concert în Bosnia ocupată și devastată de război. Coloana sonoră a documentarului apărut ulterior și premiat în 2018 - "Scream For Me Sarajevo” - a fost lansată ca album.

Pe lângă turneele și înregistrările continue cu Iron Maiden, Dickinson a găsit timp să-și lanseze autobiografia în 2017 - "What Does this Button do" - care a ajuns pe lista celor mai bine vândute cărți Sunday Times. Întotdeauna a existat dorința de a crea un alt proiect muzical solo, iar în 2021, Dickinson a avut în sfârșit ocazia să se concentreze asupra acestuia. S-a întors din nou la Roy Z pentru a lucra împreună la câteva idei neterminate, care au devenit rapid al șaptelea său album de studio, "The Mandrake Project".

Biletele pentru concertul Bruce Dickinson de pe 3 iunie, de la Arenele Romane, pot fi achiziționate în rețelele Entertix, iaBilet, la tickets.emagic.ro și bilete.emagic.ro la prețurile de 195 lei (categoria Acces General) și 325 lei (categoria Premium, cu loc pe scaun în sectoarele E si K).

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite