Grigore Leşe, concert pentru „dezmierdarea sufletului“, la Ateneul Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Leşe susţine un concert de suflet pe 13 mai, la Ateneul Român
Grigore Leşe susţine un concert de suflet pe 13 mai, la Ateneul Român

Artistul va aduce cântecele de altădată şi din prezent, pe 13 mai, la Ateneul Român. Acompaniat de Nicolae Licăreţ, la orgă, şi de Ansamblul Archaeus dirijat de Liviu Danceanu, Grigore Leşe vrea să trasforme evenimentul într-o experienţă spirituală.

Spectacolul de la Ateneul Roman va celebra reînvierea naturii şi bucuria. „Este o provocare, deoarece muzicile pe care le voi prezenta, împreună cu organistul Nicolae Licăreţ şi cu Ansamblul Archaeus, dirijat de compozitorul Liviu Dănceanu, s-au format în perioade diferite, fiecare având o tematică specifică“, descrie Grigore Leşe.

„Concertul se va întregi prin împestriţirea semnalelor pastorale cu imne şi hori, performând stilul basmit de povestire dramatică. Instrumentele rudimentare vor pregăti ambianţa altor ecouri străvechi prin îngemănări cu sonorităţile instrumentelor clasice. Vom încerca să creăm o atmosferă de meditaţie asupra vieţii şi a destinelor umane. Va fi o poveste inepuizabilă a sunetelor, prilej de împăcare cu lumea, care îndeamnă la destăinuiri de sensibilităţi ascunse. Muzicile trebuie împlinite pentru a ne dezmierda sufletul şi pentru a-l apăra de prăvălirea în deşertăciunea din fiecare zi“, spune artistul. 

Ziua concertului a fost aleasă într-un moment simbolic, ajunul sărbătorii Todorusale. „Este un timp magic, timp hotar intre anotimpuri, când Santoaderii, patroni ai primaverii, le investesc pe zânele Rusalii cu puterea de a guverna vara. Este o noapte a cerurilor deschise“, mai spune Grigore Leşe. 

Biletele sunt disponibile la mai multe categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă, respectiv 70, 90, 110, 135, 175, 250 de lei, şi pot fi achizitionte de pe www.myticket.ro, www.iabilet.ro şi din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi de la casa de bilete a Sălii Palatului.

grigore lese
MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite