Gabriel Cotabiţă, pe scenă de Revelion: cât va primi artistul pentru două piese cântate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Cotabiţă va cânta două
piese la Sibiu FOTO Roberto Sălceanu
Gabriel Cotabiţă va cânta două piese la Sibiu FOTO Roberto Sălceanu

Gabriel Cotabiţă (60 de ani) urmează să concerteze în noapte dintre ani, la Sibiu, dar repertoriul său se va limita la doar două piese. Pentru prezenţă şi reprezentaţie, Cotabiţă va primi un onorariu de 3.000 de euro.

Alături de Francesco Napoli, Gabriel Cotabiţă a fost invitat de administraţia culturală din Sibiu să ia parte la un concert pentru noapte de Revelion. Artistul a acceptat deşi încă resimte semne ale unei solicitări fizice prea mari, notează „Libertatea“. După recentele apariţii în public, printre care la Gala Chapeau şi în concertul Loredanei, Cotabiţă face eforturi mari să-şi controleze vocea la volumul, pronunţia şi tonalitatea cu care şi-a obişnuit fani, aspecte care, în strânsă legătură cu emoţiile provocate de momentul artistic, îi pot dăuna, scrie aceeaşi sursă citată.

Onorariu consistent pentru două piese cântate

În aceste condiţii, Cotabiţă va cânta doar două melodii, dintre care una este „Ave Maria“, fiind susţinut şi de alţi artişi în momentul în care va păşi pe scenă. Printre alţii, la Sibiu vor mai concerta Corina Chiriac, Dida Drăgan, Adrian Daminescu, grupul sibian Riff şi danezul Adrian Romcescu, repatriat după 30 de ani. Pentru acest efort, onorariul artistului s-ar ridica în jurul sumei de 3.000 de euro.

Ce a văzut Cotabiţă în timpul comei

Cotabiţă a declarat recent la „Acces Direct“ că în perioada în care a stat în comă a făcut mai multe călătorii în Evul Mediu şi alte ţări, fiind ghidat de o entitate. Mai mult, el a spus cum l-a schimbat această experienţă, care l-a transformat în „cu totul şi cu totul alt om“. „Prima călătorie a fost undeva prin Evul Mediu, cu nişte cavaleri care se luptau de zor acolo. Nu am stat foarte mult acolo, dar să nu cumva să înţelegeţi că făceam parte, eu eram un spectator. (...) Am văzut lumea, entitatea m-a plimbat la Roma, am fost în Filipine, am fost în Australia, pe aceeaşi scenă pe care am fost acum câţiva ani. Au fost nişte locuri care îmi dădeau puterea să cred că încă nu am terminat ceea ce aveam de făcut“, a declarat Cotabiţă, citat de „Click!“.

Contactată de reporterii „Adevărul“, psihologul Keren Rosner a explicat că aceste călătorii făcute de cântăreţ sunt nişte proiecţii ale imaginaţiei bazate pe informaţii acumulate de-a lungul vieţii. „Totul este vis, este doar în mintea omului, corpul rămâne imobilizat şi doar mintea poate să proiecteze aceste călătorii, să facă astfel de asocieri între idei şi imagini. Bănuiesc că tot ceea ce a povestit domnul Cotabiţă sunt fie nişte amintiri din ceea ce a văzut la cinema sau în documentare, fie din ceea ce a citit. A avut nişte viziuni care de fapt sunt nişte proiecţii ale imaginaţiei, dar această imaginaţie se bazează pe informaţiile acumulate de-a lungul vieţii. Este cunoscut faptul că inconştientul înmagazinează absolut orice amintire parcursă de individ, orice i s-a întâmplat, a văzut, a trăit sau a citit. Aceste informaţii au fost conştientizate, ele există în rezervorul nostru de amintiri. Într-o astfel de situaţie, dumnealui a avut acces la zona inconştientă şi a putut extrage nişte informaţii pe care le avea“, a precizat Rosner.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite