FOTO Glastonbury, cel mai excentric festival din lume: mirese, bere, ploaie şi băi de nămol

0
0
Băile de nămol sunt obligatorii la Glastonbury  FOTO Wire Photos/Reuters
Băile de nămol sunt obligatorii la Glastonbury  FOTO Wire Photos/Reuters

Unul dintre cele mai mari şi mai aşteptate evenimente muzicale din lume, Festivalul de la Glastonbury (Marea Britanie), „respectă“ şi anul acesta în coordonatele obişnuite: artişti de top, muzică bună, bere multă, aproape 200.000 de spectatori, extravaganţă. Şi, evident, ploaie, căci ce-ar fi Glastonbury fără ploaie?

Desfăşurat în comitatul Somerset, din Anglia, Festivalul Glastonbury a adus deja pe scenă artişti precum Lily Allen, Kaiser Chiefs şi Arcade Fire, iar în ultimele două zile vor concerta headlinerii Metallica, Robert Plant (Led Zeppelin), Lana del Ray, Dolly Parton, Kasabian, Massive Attack.

Metallica, trupă care cântă pentru prima oară la Glastonbury, va urca pe scenă cu ceva emoţii, după ce mai mulţi spectatori au contestat prezenţa grupului american la acest festival. Recent, mai mulţi ubitorii de animale au semnat o petiţie online prin care cereau ca formaţia heavy-metal să nu cânte la festivalul britanic Glastonbury, membrii trupei fiind acuzaţi că susţin vânătoarea de urşi din Alaska.

Pentru că festivalul este unul dintre cele mai populare evenimente din lume, biletele se epuizează la doar câteva ore după ce sunt puse în vânzare. Iar anul acesta se estimează că vor fi prezenţi 200.000 de spectatori.

Libertate şi extravaganţă sunt cuvintele care ar putea caracteriza cel mai bine acest eveniment, care are foarte mulţi fani şi în rândul celebrităţilor: spectatorii „sunt cazaţi“ în corturi, se bea foarte multă bere, iar uniforma de festival este compusă din pelerine şi cizme de cauciuc, deoarece ploaia nu lipseşte de la nicio ediţie. O altă „emblemă“ a festivalului sunt deja celebrele băi de nămol.

Prima ediţie a avut loc în 1970, dar în unele perioade festivalul a avut pauze de câţiva ani, astfel că în prezent numără 32 de ediţii. De-a lungul timpului, la Glastonbury au participat artişti precum Rolling Stones, U 2, Paul McCartney, Beyoncé, REM, David Bowie, Peter Gabriel, Prodigy, Iggy Pop, The Cure etc. Cea mai mare parte a banilor încasaţi din bilete (anul acesta biletele au costat 210 lire sterline – 262 de euro) este donată în scopuri caritabile.

Muzică


Ultimele știri
Cele mai citite