Eurovision 2021. Cine sunt membrii trupei câştigătoare Maneskin. Numele trupei înseamnă „lumina lunii” în daneză

0
0
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Formaţia italiană Maneskin a fost declarată câştigătoarea celei de-a 65-a ediţii a concursului de muzică Eurovision, desfăşurat în Olanda, la Rotterdam şi a cărui finală a fost transmisă în direct la televiziune în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Grupul alcătuit din patru membri, trei băieţi şi o fată, a avut o prestaţie puternică, impresionând cu o piesă rock foarte antrenantă, în stil „garage rock“⁣, intitulată „⁣Zitti e buoni“⁣, care s-a aflat în fruntea pronosticurilor specialiştilor. Graţie unui important impuls al voturilor din partea publicului, reprezentanţii Italiei au acumulat un total de 524 de puncte.

maneskin foto epa efe

„Vrem doar să spunem, pentru întreaga Europă, pentru întreaga lume, rock ‘n’ roll-ul nu moare niciodată“⁣, a declarat Damiano David, solistul trupei Maneskin, după victorie, citat de DPA.

Cei patru membri Maneskin au fost colegi de liceu. În 2016 au decis să întemeieze o formaţie. Au devenit cunoscuţi un an mai târziu, când au participat la show-ul Italian de talente X Factor.  

maneskin foto epa efe

Måneskin, al cărei nume este cuvântul danez pentru „lumina lunii“, este o formaţie rock din Roma, formată din Damiano David (voce), Victoria De Angelis (chitară bas), Thomas Raggi (chitară electrică) şi Ethan Torchio (tobe). Numele a fost ales la sugestia lui De Angelis, care este pe jumătate daneză: a fost rugată de colegi să ofere nişte variante de nume pentru trupă, în daneză, şi au ales în cele din urmă Måneskin, deşi numele nu are vreo simbolistică anume pentru membri grupului.

Anul acesta, Måneskin a câştigat Festivalul de muzică din Sanremo împotriva altor 25 de participanţi şi, prin urmare, au fost invitaţi să reprezinte Italia la ediţia 65 a concursului muzical Eurovision 2021.

Italia s-a plasat deasupra competitorilor din Malta, Elveţia şi Franţa, consideraţi la rândul lor favoriţi în cursa pentru marele premiu Eurovision 2021. Pe podium au urcat, însă, Italia, care a obţinut un număr de 524 de puncte, urmată de Franţa cu doar 499 de puncte. Locul trei a fost ocupat de Elveţia, cu 432 de puncte. La polul opus s-a situat Marea Britanie, care nu a obţinut nici măcar un punct cu piesa „Embers”, interpretată de James Newman.

„Credem că întregul eveniment a fost o uşurare. Suntem foarte recunoscători că am avut şansa de a face parte din acest eveniment uriaş. Vrem să felicităm toţi organizatorii pentru că a fost cu adevărat incredibil. Acest Eurovision înseamnă mult, cred, pentru întreaga Europă. Va fi o lumină călăuzătoare. Deci, mulţumesc tuturor, într-adevăr, mulţumesc”, este mesajul transmis de solistul Damiano David la finalul competiţiei.

maneskin foto epa efe

„Pentru noi, publicul este cel mai important. Juraţii îşi pot spune părerea, dar asta nu reprezintă, desigur, gustul întregii populaţii. Deci faptul că atât de mulţi oameni ne-au votat contează cel mai mult, asta înseamnă că acei oameni vin la concertele noastre, ascultă muzica noastră şi acest lucru are mult mai multă valoare decât un juriu”, consideră şi Victoria de Angelis, basistul trupei.

După ce a revenit în concurs în 2011, după o pauză de 14 ani, Italia câştigă Eurovision după mai bine de 30 de ani. În 1990, Toto Cutugno a câştigat la Zagreb cu piesa "Insieme: 1992".

Citeşte şi:

Eurovision 2021, câştigat de Italia. Surprizele s-au ţinut lanţ VIDEO

Despre ce cântă Måneskin? Piesa câştigătoare, un manifest pentru preţuirea unicităţii VIDEO

Muzică


Ultimele știri
Cele mai citite