Decizia TVR privind reprezentanta României la Eurovision 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxen rămâne reprezentanta României la Eurovision 2021 FOTO TVR
Roxen rămâne reprezentanta României la Eurovision 2021 FOTO TVR

Televiziunea Română şi partenerul său Global Records au decis dacă Roxen va rămâne reprezentanta României la Eurovision Song Contest 2021, după ce ediţia din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.

Pornind de la prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest cu privire la selecţiile naţionale şi în acord cu partenerul său Global Records, Televiziunea Română a decis să o susţină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediţia din 2021 a Eurovision Song Contest.

   

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, ţările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediţia din acest an sau pot alege un alt artist.  Prevederile Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleaşi, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020.

„Televiziunea Română a aşteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreţilor selectaţi pentru ediţia din acest an, a discutat cu partenerul Global Records şi a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediţia din 2021.  În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investiţiile de resurse în organizarea Selecţiei Naţionale 2020 şi să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen. Trăim astăzi o altă formă de normalitate, aşa că Eurovision se va reaşeza în inimile noastre cu altă forţă la ediţia viitoare. Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce şi prezenţă, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună!“, a precizat Liana Stanciu, şef al delegaţiei României la Eurovision Song Contest.

Reacţia lui Roxen după ce a aflat că rămâne reprezentanta României la Eurovision 2021

„Am primit cu bucurie şi cu emoţie această veste şi vreau să le mulţumesc tuturor pentru încredere. Ştiu deja câtă dedicare şi câtă muncă implică acest proiect, aşa că sunt pregătită să-mi reiau programul pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision 2021. Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt «Alcohol You», o piesă la care ţin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aştept să ne întoarcem la treabă şi să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!“, a declarat Roxen.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest  - EBU, NPO, NOS, AVROTROS şi oraşul Rotterdam menţin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuţiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediţia din 2020.

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up“, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe - alături de România - alte 40 de ţări.

Ediţia din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori, conform anunţului făcut de aceştia în data de 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul Selecţiei Naţionale din acest an, piesa cu care Roxen a fost desemnată să reprezinte România la ESC2020 cu piesa a fost „Alcohol You“, de a cărei producţie s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas, iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite