David Gilmour de la Pink Floyd ar putea concerta în România în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Gilmour va pleca într-un nou turneu monsial anul acesta FOTO Getty Images
David Gilmour va pleca într-un nou turneu monsial anul acesta FOTO Getty Images

David Gilmour (68 de ani), membru al trupei Pink Floyd, ar putea cânta în România anul viitor, potrivit site-ului oficial al artistului britanic.

După ce Roger Waters a adus show-ul „The Wall“ în România, David Gilmour din legendara trupă Pink Floyd ar putea cânta la noi în ţară, potrivit realitatea.net. Artistul britanic a anunţat pe site-ul său oficial că este posibil să susţină un concert în 2016, în Transilvania, la castelul Banffy de la Boţinda (Cluj), unde se desfăşoară de câţiva ani festivalul Electric Castle.

Pe site nu există alte detalii despre acest show, anunţat doar cu o probabilitate de 30%, ceea ce înseamnă că artistul britanic abia a fost abordat pentru a veni în România sau se află într-un stadiu incipient de negociere.

Chitaristul britanic va lansa anul acesta un nou album şi va pleca într-un turneu mondial de promovare.

David Gilmour a fost cooptat în trupa Pink Floyd în 1967, pentru a-l înlocui pe chitaristul Syd Barrett, care începuse să aibă probleme cu drogurile. 

În 1985, Roger Waters a părăsit trupa, iar după o lungă luptă în justiţie Gilmour a rămas cu brandul Pink Floyd, iar Waters  cu drepturile exclusive pentru tot conceptul „The Wall“.

În vara anului 2013, Roger Waters a adus impresionantul show „The Wall“ în România. Grandiosul spectacol s-a desfăşurat în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în faţa a 50.000 de spectatori.

 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite