David Bowie, pentru prima dată pe primul loc în topul albumelor din Statele Unite VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Albumul
„Blackstar“, realizat de David Bowie, s-a vândut în Statele
Unite în 181.000 de copii în prima săptămână după lansare şi
a urcat pe primul loc în topul Billboard FOTO AP
Albumul „Blackstar“, realizat de David Bowie, s-a vândut în Statele Unite în 181.000 de copii în prima săptămână după lansare şi a urcat pe primul loc în topul Billboard FOTO AP

Cântăreţul britanic David Bowie, decedat pe 10 ianuarie, la vârsta de 69 de ani, a ajuns pentru prima dată pe primul loc în topul american Billboard, weekendul trecut, cu ultimul său album, „Blackstar“, lansat chiar de ziua de naştere a artistului, pe 8 ianuarie, informează site-ul bbc.com, citat de Mediafax.

Albumul „Blackstar“ s-a vândut în Statele Unite în 181.000 de copii în prima săptămână după lansare şi a urcat pe primul loc în topul Billboard, depăşind celebrul album „25“ al cântăreţei Adele.

Cea mai înaltă poziţie ocupată de David Bowie în topul albumelor din Statele Unite era deţinută anterior de „The Next Day“, penultimul album de studio al starului britanic, care a urcat până pe locul al doilea în topul Billboard, în 2013.

„Blackstar“ este, de asemenea, primul album care ajunge, postum, în fruntea topului Billboard, după ce albumul „This Is It“ al megastarului Michael Jackson a reuşit aceeaşi performanţă în noiembrie 2009.

Nouă dintre celelalte albume semnate de David Bowie au intrat săptămâna trecută în topul Billboard 200. Compilaţia „Best of Bowie“ ocupă locul al patrulea în acest clasament, iar un alt album celebru al starului britanic, intitulat „The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars“, se află pe locul al 21-lea.

De partea cealaltă a Oceanului Atlantic, în Marea Britanie, 19 dintre albumele de studio ale celebrului cântăreţ au intrat în topul 100 britanic, săptămâna trecută, fanii britanici dorind cu disperare să achiziţioneze discurile şi single-urile semnate de Bowie, după moartea acestuia.

Fanii din lumea întreagă i-au adus şi continuă să aducă omagii legendarului muzician britanic, prin organizarea de concerte-tribut sau depunerea de flori şi lumânări în faţa unor clădiri asociate cu viaţa şi cariera artistului.

Sute de fani s-au reunit, duminică, la Londra, în faţa Union Chapel, pentru a participa la un eveniment comemorativ organizat în memoria starului. Rockerul american Bruce Springsteen a cântat un cover după o piesă celebră a lui David Bowie, „Rebel, Rebel“, în timpul concertului care a marcat debutul noului său turneu din America de Nord.

Sâmbătă, trupa rock canadiană Arcade Fire a organizat o paradă pe străzile din New Orleans, pentru a celebra viaţa şi cariera legendarului cântăreţ britanic David Bowie.

Două concerte speciale vor fi organizate în memoria lui David Bowie la Carnegie Hall din New York, pe 31 martie şi 1 aprilie. Printre artiştii care vor urca pe scenă şi vor cânta în memoria lui David Bowie se numără câteva nume mari din industria muzicală, precum Cyndi Lauper, Laurie Anderson, The Roots, Cat Power şi Perry Farrell.

Un tribut special va fi adus legendarului cântăreţ britanic şi la ediţia din acest an a galei Brit Awards.

În Belgia, astronomii i-au adus şi ei un ultim tribut lui David Bowie, acordând unei constelaţii recent descoperite numele „Starman“. Constelaţia respectivă este formată din şapte stele, care, atunci când sunt unite printr-o linie imaginară, formează legendara formă a fulgerului ce apare pe coperta unui alt album celebru al starului britanic, „Aladdin Sane“.

David Bowie a fost cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat numeroase premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii şi cunoscut pentru reinventarea periodică a stilului său, Bowie este considerat un influent inovator în muzică.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El a fost, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Space Oddity“ (1969), „The Man Who Sold the World“ (1970), „Ziggy Stardust“ (1972), „Aladdin Sane“ (1973), „Station to Station“ (1976), „Let’s Dance“ (1983), „The Buddha of Suburbia“ (1993) şi „Earthling“ (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 150 de milioane de copii pe plan mondial.

Cel mai recent material discografic, al 28-lea din carieră, intitulat „Blackstar“, a fost lansat pe 8 ianuarie, ziua în care artistul a împlinit vârsta de 69 de ani. Muzicianul britanic David Bowie a murit după o luptă de 18 luni cu cancerul.

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite