David Bowie a fost incinerat în secret la New York: familia şi prietenii nu au participat la ceremonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupul regretatului artist britanic David Bowie a fost incinerat în secret, la scurt timp după ce a murit. Potrivit dorinţei cântăreţului, familia şi prietenii nu au luat parte la ceremonia care s-a desfăşurat în New York, oraşul în care şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii, scrie „The Guardian“.

Incinerarea a avut loc la scurt timp după deces şi a fost făcută în mare taină, fără ca prietenii apropiaţi şi membrii familiei să ia parte. Asta a fost ultima dorinţă a starului, cunoscut pentru respectul profund faţă de viaţa personală. Înainte de a muri, Bowie şi-a rugat soţia, modelul de origine somaleză Iman Mohamed Abdulmajid, să nu organizeze o ceremonie de înmormântare, întrucât îşi doreşte să fie amintit pentru muzica sa. 

David Bowie şi-a dorit ca muzica lui să rămână singura amintire a oamenilor despre el

„Nu este nevoie de o ceremonie funerară pentru a-ţi aminti de David, rămâi cu muzica lui. Şi-a dorit să dispară fără a stârni vâlvă. Acesta a fost stilul lui. Ultimul lui album a fost modul lui de a-şi lua rămas bun de la fani“, a declarat o sursă apropiată familiei artistului pentru „Daily Mail“.

În ciuda dorinţei sale, o serie de concerte omagiale vor avea loc în următoarea perioadă, iar ceremonia de decernare a premiilor Brit Awards, din februarie, îi va fi dedicată. Unul dintre show-urile în memoria artistului va avea loc la sala Carnegie din New York pe 31 martie. Concertul a fost programat înainte de moartea lui Bowie şi gândit ca un tribut pentru întreaga carieră, în cadrul căruia artişti precum Cyndi Lauper şi The Roots îi vor interpreta hiturile. 

David Bowie spera că mai are timp pentru încă un album

David Bowie a murit pe 10 ianuarie, la doar două zile după ce a împlinit 69 de ani. Cântăreţul a fost răpus de un cancer pancreatic, depistat în urmă cu 18 luni, diagnostic pe care l-a păstrat secret chiar şi faţă de prietenii apropiaţi. De asemenea, surse din cercul artistului britanic au dezvăluit că acesta a suferit şi şase infarcte în ultimii ani. 

Pe 8 ianuarie, când a împlinit 69 de ani, Bowie a lansat cel de-al 28-lea album, „Blackstar“, încărcat de indicii privind moartea sa. Ulterior, producătorul Tony Visconti a dezvăluit că „Blackstar“ a fost conceput de către artist ca un rămas bun pentru fani, „un cadou de despărţire“. Lăudat de criticii muzicali imediat după lansare, aşa cum era de aşteptat, după moartea lui Bowie, albumul s-a bucurat de un succes fulminant şi în ceea ce priveşte profitul, fiind cumpărat de mii de oameni şi ajungând în mai toate topurile de specialitate. 

Într-un interviu acordat revistei „Rolling Stone“, Visconti a mărturisit că David Bowie credea că mai are suficient timp pentru a lansa şi o continuare a albumului „Blackstar“. Producătorul a declarat că ultima discuţie pe care au avut-o a fost în urmă cu o săptămână, iar starul rock i-a dat de înţeles că nu ştia cât de puţin timp mai are de trăit, chiar dacă Bowie ştia încă din noiembrie că boala sa este incurabilă. Chiar şi aşa, Bowie era nerăbdător să înceapă munca la un nou album şi scrisese deja cinci piese pe care voia să le înregistreze cât mai repede. 

„Plănuia o continuare pentru «Blackstar», iar eu eram entuziasmat pentru că amândoi ne gândeam că mai are cel puţin câteva luni de trăit“, a declarat Visconti, precizând că a aflat de boala prietenului său în momentul în care a venit la una dintre sesiunile de înregistrare fără sprâncene. Totodată, producătorul a subliniat că la mijlocul anului 2015, starea de sănătate a lui Bowie părea că se îmbunătăţeşte, după ce boala intrase în remisie, iar artistul era din ce în ce mai optimist. Cancerul a revenit, mai agresiv, în luna noiembrie.


Mai puteţi citi şi: 

Cum şi-a transformat David Bowie propria moarte într-o operă de artă: „A luptat şi a muncit ca un leu curajos“

A fost dezvăluită cauza morţii lui David Bowie

 

Povestea de viaţă a lui David Bowie: de ce şi-a schimbat numele şi cum organiza orgii alături de Mick Jagger

 

Iman, soţia lui David Bowie, primul mesaj după moartea artistului: „Suferinţa este reală, dar la fel este şi Dumnezeu“

Vedetele deplâng moartea lui David Bowie, „tatăl tuturor ciudaţilor“: „Tocmai am pierdut un erou!“

 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite