Dan Bittman şi Cristi Minculescu „aprind torţele“ pe câmpul de luptă: artiştii lansează prima piesă împreună VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Minculescu şi Dan Bittman, alături de producătorii Kazibo, Ovidiu Baciu (stânga) şi Alex Pelin FOTO Dorin Constanda
Cristi Minculescu şi Dan Bittman, alături de producătorii Kazibo, Ovidiu Baciu (stânga) şi Alex Pelin FOTO Dorin Constanda

Joi seară, 3 martie, a avut loc avanpremiera videoclipului „S-aprindem torţele“, prima colaborare muzicală dintre Dan Bittman şi Cristi Minculescu. Piesa urmează să fie lansată luni, 7 martie.

„Colaborarea cu Cristi e inedită, pentru că în 35 de ani de când ne cunoaştem, nu am mai cântat împreună“, a declarat Dan Bittman în faţa jurnaliştilor prezenţi la eveniment.

Piesa „S-aprindem torţele“ este o producţie Kaziboo Music, din care fac parte Ovidiu Baciu (Naguale) şi Alex Pelin, ideea colaborării aparţinându-le celor doi. Videoclipul regizat de Alex Ceauşu, în care s-au investit 20.000 de euro, creează imaginea unei scene de război, filmată pe un câmp de la marginea Bucureştiului, pentru care s-au folosit peste 150 de soldaţi-figuranţi. Dan Bittman este la a doua colaborare cu Kaziboo Music, anul trecut lansând piesa „Şi îngerii au demonii lor“, sub semnatura aceleiaşi case de producţie.

În ciuda speculaţiilor din presa tabloidă, Dan Bittman a ţinut să precizeze că trupa Holograf nu se destramă. Zvonurile au venit în urma proiectelor individuale pe care Dan Bittman le-a avut în ultima vreme în afara trupei Holograf. Acelaşi lucru a ţinut să sublinieze şi Cristi Minculescu. „Piesa e pentru mine o frumoasă nebunie, o colaborare  firească, despre care nu cred că va afecta în vreun fel relaţiile trupelor Iris şi Holograf“, a declarat solistul trupei Iris pentru ziarul Click!.

minculescu si bittman
minculescu si bittman

Cristi Minculescu şi Dan Bittman se află la prima colaborare muzicală FOTO Dorin Constanda

La eveniment au luat parte şi alte vedete, printre care doi dintre membrii trupei Iris, Doru Borobeică şi Valter Popa, Tania Budi, Adriana Rusu, DJ OLiX, de la Kiss Fm, şi Matei Dima, de la BRomania. 

De-a lungul timpului, Cristi Minculescu a părăsit de mai multe ori trupa Iris, fiind înlocuit de Dan Bittman, Tony Şeicărescu şi Rafael (Cătălin Paul Ciubotaru). Cea mai recentă plecare din formaţie a avut loc în septembrie 2012, când solistul a părăsit trupa după 32 de ani de activitate. După ce a anunţat ca părăseşte definitiv grupul, Cristi Minculescu s-a stabilit în Germania, la Regensburg, împreună cu familia, şi a comunicat public, în repetate rânduri, că este vorba despre o hotarâre definitivă, dar că el rămâne deschis oricăror colaborari artistice şi că va reveni în România ori de câte ori va fi solicitat să susţină concerte. În 2015, Minculescu a revenit în trupă.

minculescu, Bittman, Doru Borobeică şi Valter Popa
minculescu, Bittman, Doru Borobeică şi Valter Popa

Valter Popa, Ovidiu Baciu, Cristi Minculescu, Dan Bittman, Doru Borobeică şi Alex Pelin FOTO Dorin Constanda

Dan Bittman i-a ţinut locul lui Cristi Minculescu în trupa Iris timp de un an (1984-1985), perioadă în care a scos piesele „În calea norilor“, „Albina“ şi „Să facem daruri omului nou“. În ultimii ani, Bittman a mai apărut pe scenă alături de formaţia Iris, însă „S-aprindem torţele“ este prima piesă înregistrată de cei doi solişti. 

Drept dovadă că proiectul Holograf nu este afectat de această colaborare, trupa va avea în perioada următoare o serie de concerte în oraşe precum Cluj, Sibiu, Galaţi şi Târgul Mureş.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite