Cum au votat juriul şi publicul din România în finala Eurovision: preferinţe diferite. Cine nu a primit niciun punct din partea noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala Eurovision 2017 a fost câştigată de portughezul Salvador Sobral, însă Ilinca şi Alex au obţinut cel mai mare punctaj din istoria participării ţării noastre în concursul european. Reprezentanţii României nu au impresionat juriile de specialitate, însă au avut priză la public. Dar cine a cucerit specialiştii şi telespectatorii din România şi cum au fost împărţite punctele noastre în concurs? Aflaţi în cele ce urmează!

În finala Eurovision 2017, Ilinca şi Alex Florea au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte. Este cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010, şi cel mai mare punctaj obţinut de ţara noastră în istoria concursului. 

Primele declaraţii ale reprezentanţilor României la Eurovision 2017

Câştigător a fost desemnat portughezul Salvador Sobral, a cărui piesă - „Amar Pelos Dois“ - a obţinut un total de 758 de puncte. Poziţia secundă a revenit reprezentantului Bulgariei, Kristian Kostov, cu piesa „Beautiful Mess“, care a strâns 615 puncte. 

Podiumul a fost completat de Moldova, datorită grupului Sunstroke Project şi piesei „Hey Mamma!“, care a acumulat 374 de puncte, marcând cea mai bună clasare a Moldovei din istoria participărilor la Eurovision 2017. Clasamentul final şi punctajele din semifinale

image

Clasamentul final Eurovision 2017 a fost stabilit pe baza punctajelor acordate de juriul şi de telespectatorii din toate cele 42 de ţări înscrise la ediţia din acest an a concursului. Juriile de specialitate au acordat puncte de la 1 la 12, exceptând 9, iar rezultatele televotingului au fost transformate tot în puncte, la final făcându-se o medie. 

Piesa piesa „Yodel It!“ a primit puncte doar din partea a 11 jurii de specialitate, cel din Moldova fiind singurul care ne-a acordat maximul de puncte, respectiv 12. În ceea ce priveşte televotingul, România a avut a cincea cea mai apreciată prestaţie, cu un total de 224 de puncte din partea publicului din 38 de ţări, ceea ce înseamnă că doar trei state nu au votat piesa „Yodel It!“, acestea fiind Georgia, Macedonia şi Muntenegru. Punctele primite de România de la juriul şi publicul fiecărei ţări

Ţărilor cărora România nu le-a acordat niciun punct în finala Eurovision 2017

Cum s-au împărţit punctele din ţara noastră? Ei bine, au existat discrepanţe între preferinţele juriului, format din Luminiţa Anghel, Mihai Trăistariu, Tavi Colen, Paula Seling şi Cezar Ouatu, şi ale publicului.

Astfel, Moldova a primit maximul de puncte din partea românilor, însă juriul i-a acordat 8 puncte. Juriul român a acordat cele 12 puncte Olandei, care ne-a acordat un singur punct, iar cele 10 puncte au ajuns la Bulgaria, de la al cărui public am primit 3 puncte. În schimb, în topul preferinţelor telespectatorilor români au fost cântăreţii din Moldova, Ungaria (căreia juriul nu i-a dat niciun punct) şi Bulgaria. 

Singura prestaţie la care au coincis punctajele a fost cea a Israelului, care a primit 3 puncte atât din partea juriului, cât şi a publicului. În ceea ce priveşte câştigătorul Eurovision 2017, juriul român i-a oferit doar 6 puncte, în timp ce publicul 7 puncte. 

Italia, Belgia şi Franţa nu au primit niciun punct din partea juriului român, însă publicul le-a acordat, în ordine, 6, 5 şi 4 puncte.

La polul opus, publicul nu a punctat ţări precum Olanda (care a primit maximul de puncte de la juriu), Danemarca (5 puncte de la juriu), Australia (4 puncte de la juriu), Israel (2 puncte de la juriu) şi Austria (1 punct de la juriu).

România nu a acordat niciun punct următoarelor ţări: Armenia, Azerbaiajan, Belarus, Cipru, Germania, Norvegia, Polonia, Spania, Ucraina şi Marea Britanie. 

Unde s-au dus punctele juriului din România în finala Eurovision 2017

Olanda: Og3ne – „Lights and Shadows“ (12 puncte)

Bulgaria: Kristian Kostov – „Beautiful Mess“ (10 puncte)

Moldova: Sunstroke Project – „Hey Mamma“ (8 puncte)

Suedia: Robin Bengtsson – „I Can't Go On“ (7 puncte)

Portugalia: Salvador Sobral – „Amar Pelos Dois“ (6 puncte)

Danemarca: Anja – „Where I Am“ (5 puncte)

Australia: Isaiah – „Don't Come Easy“ (4 puncte)

Croaţia: Jacques Houdek – „My Friend“ (3 puncte)

Israel: IMRI – „I Feel Alive“ (2 puncte)

Austria: Isaiah – „Don’t Come Easy“ (1 punct)

Juriul din România nu au acordat niciun punct reprezentanţilor din Belgia, Franţa, Grecia, Ungaria şi Italia.

Top 3 melodii preferate de fiecare membru al juriului

Paula Seling: „Lights and Shadows“ (Olanda), „Beautiful Mess“ (Bulgaria) şi „Where I Am“ (Danemarca). Pe ultimul loc în preferinţe a fost Spania. 

Luminiţa Anghel: „Beautiful Mess“ (Bulgaria), „Hey Mamma“ (Moldova) şi „Lights and Shadows“ (Olanda). Pe ultimul loc în preferinţe a fost Franţa. 

Mihai Trăistariu: „Hey Mamma“ (Moldova), „Lights and Shadows“ (Olanda) şi  „Beautiful Mess“ (Bulgaria). Pe ultimul loc în preferinţe a fost Spania. 

Tavi Colen: „Lights and Shadows“ (Olanda), „Hey Mamma“ (Moldova) şi „Beautiful Mess“ (Bulgaria). Pe ultimul loc în preferinţe a fost Spania. 

Cezar Ouatu: „Beautiful Mess“ (Bulgaria), „Lights and Shadows“ (Olanda) şi „Hey Mamma“ (Moldova). Pe ultimul loc în preferinţe a fost Armenia. 

Unde s-au dus punctele publicului din România în finala Eurovision 2017

În schimb, publicul român a apreciat prestaţia fraţilor de peste Prut, oferindu-le 12 puncte. Ungaria a primit 10 puncte din partea românilor, în timp ce Ilinca şi Alex nu a primit niciun punct de la publicul ungar, iar cele 8 puncte au mers la Bulgaria, acelaşi număr de puncte primind şi reprezentanţii României de la telespectatorii bulgari.

Moldova: Sunstroke Project – „Hey Mamma“ (12 puncte)

Ungaria: Joci Pápai – „Origo“ (10 puncte)

Bulgaria: Kristian Kostov – „Beautiful Mess“ (8 puncte)

Portugalia: Salvador Sobral – „Amar Pelos Dois“ (7 puncte)

Italia: Francesco Gabbani – „Occidentali's Karma“ (6 puncte)

Belgia: Blanche – „City Lights“ (5 puncte)

Franţa: Alma – „Requiem“ (4 puncte)

Croaţia: Jacques Houdek – „My Friend“ (3 puncte)

Suedia: Robin Bengtsson – „I Can't Go On“ (2 puncte)

Grecia: Demy – „This Is Love“ (1 punct)

Telespectatorii români nu au acordat niciun punct ţărilor Australia, Austria, Danemarca, Israel şi Olanda.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite