Cine a depăşit-o la vânzări pe Taylor Swift, artistul global al anului, şi are hitul anului 2023

0
Publicat:

Luni a fost anunţat hitul anului 2023 cu cele mai mari vânzări. Surprinzător pentru unii, acesta nu-i  aparţine lui Taylor Swift, care a fost pentru a patra oară declarată de către IFPI artistul global al anului.

Vedeta care a reuşit să vândă cel mai bine anul trecut este Miley Cyrus. Astfel, hitul său „Flowers” a fost desemnat luni cântecul cu cele mai mari vânzări în anul 2023, o performanţă reuşită pentru prima dată de artista americană în acest clasament anual întocmit de Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice (IFPI), potrivit Agerpres.

Single-ul „Flowers” a adunat echivalentul a 2,7 miliarde de difuzări în streaming pe serviciile online pe bază de abonament, potrivit IFPI, câştigând în acest fel mult râvnitul IFPI Global Single Award pe anul 2023, la doar câteva săptămâni după ce a fost recompensat şi cu două Premii Grammy.

„Prin ocuparea primului loc în topurile din atât de multe ţări simultan, acest cântec - alături de mesajul său de emancipare - a răsunat în lumea întreagă şi reprezintă definiţia unui hit cu adevărat global”, a spus Lewis Morrison, directorul departamentului de topuri globale şi certificare din cadrul IFPI.

Premiile IFPI au înresistrat şi o premieră: anul acesta, în Top 10 au ajuns şi artişti din Nigeria şi Mexic, dovadă a faptului că stilul Afrobeats şi genurile mexicane regionale sunt din ce în ce mai populare în rândul publicului. Astfel, „Calm Down”, interpretat de Rema şi Selena Gomez, s-a clasat pe locul al doilea, iar „La Bebe”, de Yng Lvcas şi Peso Pluma, a ocupat poziţia a şasea.

Starul american Taylor Swift, desemnată săptămâna trecută pentru a patra oară de către IFPI artistul global al anului, a ocupat doar locurile al şaptelea şi al nouălea în clasamentul global al single-urilor, cu piesele sale „Cruel Summer”, respectiv „Anti-Hero”.

IFPI este o organizaţie cu sediul general la Londra, care colectează date provenite din vânzările muzicale pe formate fizice şi metode de difuzare digitală, pentru a obţine o cifră reprezentativă pentru fiecare piesă. IFPI reprezintă interesele artiştilor şi profesioniştilor din industria muzicală globală.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite