Cântăreaţa ucraineană Alina Pash nu a primit încă undă verde să-şi reprezinte ţara la Eurovision, după o vizită „controversată” în Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Pash - foto: eurovision.tv
Alina Pash - foto: eurovision.tv

Cântăreaţa ucraineană Alina Pash, 28 de ani, a spus că este pregătită să-şi reprezinte ţara la concursul Eurovision din luna mai, după ce a câştigat o competiţie TV, dar participarea ei este „suspendată” după o vizită în Crimeea, unde accesul se face doar prin frontierele terestre, situaţie care în prezent este investigată de autorităţi, scrie BBC.

Radiodifuzorul UA:PBC a „suspendat” semnarea acordului pentru ca ea să fie reprezentanta ţării la concursul european.

''Sunt cetăţean al Ucrainei, respect legile Ucrainei, încerc să promovez tradiţiile şi valorile Ucrainei în lume. Sunt un artist, nu un politician. Nu am o armată de oameni de PR, manageri, avocaţi care să reziste tuturor acestor atacuri care îmi pirateze reţelele de socializare; ameninţări”, a spus ea. 

În prezent, există o anchetă cu privire la o călătorie pe care ea a făcut-o în 2015 în Crimeea, o zonă pe care Rusia a anexat-o în 2014. Acest lucru înseamnă că participarea ei la Eurovision este incertă, potrivit BBC. 

Conform BBC, ucrainenii şi străinii au voie să călătorească în Crimeea prin frontierele terestre. Este ilegal, potrivit legilor de la Kiev să călătoreşti în peninsulă prin Rusia. Artista a oferit autorităţilor dovezi că a fost în regiune cu autobuzul, într-o vizită privată, nu pentru un concert, fapt care este verificat. 

Controversa a apărut după ce ea a declarat într-un interviu că „a zburat” în Crimeea, afirmaţie pe care ulterior a negat-o, spunând că a trecut graniţa în mod legal.

Alina Pash a comentat pe reţelele de socializare: „Avem deja multe probleme”, a spus Alina Pash la Radio 1 Newsbeat. „Pandemia este una dintre ele. Avem nevoie şi de război? Vorbiţi serios?”.   

Cântecul ei, „Shadows of Forgotten Ancestors”, amestecă mai multe genuri şi transmite lumii „frumuseţea culturii Ucrainei”.

Situaţia dintre Ucraina şi Rusia s-ar putea schimba drastic înainte ca ambele ţări să participe împreună la competiţia muzicală de la Torino, în mai.

Vă recomandăm şi: 

Reacţia Eurovision România după scandalul creat de piesa lui Costi Ioniţă

Cine sunt cei 10 artişti care vor participa în finala naţională Eurovision VIDEO

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite