Cântăreaţa Luiza Zan critică TVR pentru că nu a invitat la Cerbul de Aur trupa Slang, laureată în 2004: „Bine că merge Carla's Dreams“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa Luiza Zan (28 de ani), solista fostei trupe Slang, care a câştigat Premiul I la ediţia din 2004 a festivalului Cerbul de Aur, critică decizia TVR de a nu invita formaţia la gala aniversară dedicată laureaţilor evenimentului, care va avea loc pe 29 august.

Luiza Zan a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj critic la adresa Televiziunii Române, după aflarea veştii că nu se află pe lista invitaţilor la gala din prima zi a festivalului, dedicată laureaţilor. 

„În ediţie aniversară Cerbul de Aur, uite o trupă câştigătoare care nu va fi pe scenă. Dacă vă interesează motive, e banal. Nu sunt bani. Decât un milion de euro au fost luaţi de la buget. Noi suntem prea scumpi. Bine că merge Carla’s Dreams. Probabil sunt mai ieftini“, a scris cântăreaţa. 

În plus, solista menţionează faptul că înţelege că„nu e uşor să aduci pe scenă o trupă care s-a destrămat, însă, precizează că ar fi meritat să urce pe scena festivalului. 

„Precizare: nu e simplu să aduci pe scenă o trupă care s-a destrămat, demult. Totuşi, Slang este trupa care a luat premiul I în 2004 şi ar fi meritat să urce pe acea scenă pe care în acel an au cântat LIVE. În felul nostru, am revoluţionat scena muzicală românească, alături de puţinele trupe care se încăpăţânau să cânte live la emisiuni şi doar să vorbească, în rest. Ar fi fost fain să fim menţionaţi şi lăudaţi aşa, un pic. Ca trupă. Nu ca indivizi“, a scris Luiza Zan. 

Pe 29 august, artişti români laureaţi de-a lungul ediţiilor Festivalului Cerbul de Aur vor reveni pe scena de la Braşov, în cadrul unei gale dedicate lor. 

„Prima seară este o sărbătoare a laureaţilor Festivalului, de la Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, la Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurenţiu Cazan, Nico, Doru Tufiş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu sau Răzvan Krivach“, spun reprezentanţii televiziunii publice. 

Publicul din Piaţa Sfatului şi telespectatorii TVR se vor reîntâlni cu piesele rămase în memoria Festivalului, precum: „Say something”, „Dau viaţa mea pentru o iubire”, „Cerul”, „Of, inimioară”, „Spune-mi”, „Inimă, nu fi de piatră”, „Je t’aime”, „Noapte caldă”. 

Luiza Zan s-a născut pe 7 octombrie 1980, la Tulcea, şi şi-a început cariera la vârsta de 4 ani.

Din discografia sa fac parte discurile „Slang“ (2005), „Colinde şi Poveşti de Crăciun“ (2010), cu Florin Romanescu, „Like Water“ (2012), cu Pedro Negrescu, şi două albume cu Nicolas Simion Trio, apărute în 2012 şi 2015. „Heritage“ este al şaselea album de studio. Luiza Zan a apărut şi pe cel mai recent album al pianistului Sarik Peter, „Sharik Peter and Friends“, notează News.ro. 

Printre numeroşii muzicieni alături de care a cântat se află Mircea Tiberian, Vlaicu Golcea, Vlad Popescu, Electric Brother, Dj Vasile, McNeeste State University Big Band din Louisianna, Petras Geniusas şi Alex Harding.

Interpreta şi compozitoarea predă la Şcoala Populară de Arte din Sfântu Gheorghe, oraş unde deţine şi un studio.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite