Albume şi cântece lansate de Miles Davis şi Fleetwood Mac, incluse în Grammy Hall of Famme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre înregistrările
de jazz şi blues incluse în acest an în Grammy Hall of Fame se
află „Miles Smiles“, un album din 1967 al legendarului Miles
Davis FOTO Arhivă
Printre înregistrările de jazz şi blues incluse în acest an în Grammy Hall of Fame se află „Miles Smiles“, un album din 1967 al legendarului Miles Davis FOTO Arhivă

Albume şi cântece lansate de trupele rock Fleetwood Mac şi Grateful Dead, interpreţii de jazz Miles Davis, Ella Fitzgerald şi Louis Armstrong şi cântăreţele Blondie şi Roberta Flack vor fi incluse în Grammy Hall of Fame, a anunţat, miercuri, The Recording Academy, informează Reuters, citat de Mediafax.

Albumul „American Beauty“, lansat de grupul Grateful Dead în 1970, desemnat de revista Rolling Stone în 2012 drept unul dintre cele mai bune 500 de discuri din toate timpurile, va fi inclus în Grammy Hall of Fame, după ce trupa americană îşi va încheia turneul final, punând astfel capăt unei cariere de 50 de ani.

Albumul „Fleetwood Mac“ al trupei omonime, lansat în 1975, care include piese celebre precum „Rhiannon“ şi „Say You Love Me“, va fi de asemenea inclus în Grammy Hall of Fame, ca şi materialul discografic „The Basement Tapes“, lansat în acelaşi an de Bob Dylan and The Band.

În total, 26 de albume şi cântece, provenind din toate genurile muzicale şi care au o vechime de cel puţin 25 de ani, au fost selecţionate de un comitet de muzicieni coordonat de The Recording Academy, instituţia care organizează gala de decernare a premiilor Grammy.

Printre înregistrările de jazz şi blues incluse în acest an se află „Miles Smiles“, un album din 1967 al legendarului Miles Davis şi cvintetului său, albumul „First Take“ al Robertei Flack, din 1969, şi albumul de duete „Ella and Louis“, înregistrat de Ella Fitzgerald şi Louis Armstrong în 1956.

„Heart of Glass“, cântecul care a ajutat trupa punk new-wave Blondie să pătrundă în mainstream, va fi la rândul său inclus în Grammy Hall of Fame, alături de cântecul pop „The Loco-Motion“ lansat de Little Eva.

În fiecare an, o comisie alcătuită din membri ai Recording Academy alege o serie de înregistrări pentru includerea în Hall of Fame, fiecare cu o vechime de cel puţin 25 de ani şi care prezintă o importanţă calitativă şi istorică.

Titlurile incluse în Hall of Fame sunt prezentate într-o expoziţie interactivă la Grammy Museum, situat în centrul oraşului Los Angeles.

Grammy Hall of Fame a fost înfiinţat în 1973, de organizaţia The Recording Academy.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite