Zece filme pe care trebuie să le vezi de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poate că te-ai obişnuit deja cu filmele difuzate de televiziuni în perioada sărbătorilor de iarnă şi, pe multe dintre ele, le-ai văzut deja.

Am alcătuit o listă cu zece filme produse după anul 2000. Este obligatoriul să le vizionezi, împreună cu familia, de Crăciun.

Elf (2003)

Imaginează-ţi o poveste despre unul dintre elfii lui Moş Crăciun, care îşi descoperă adevărata identitate umană şi pleacă spre New York City, ca să îşi întâlnească tatăl biologic, împărtăşind spiritul Crăciunului, într-o lume cinică. Filmul este regizat de Jon Favreau şi îi are ca protagonişti pe Will Farrell, James Caan, Bob Newhart, Ed Asner şi Zooey Deschanel.

Bad Santa (2003)

O comedie atipică, regizată de Terry Zwigoff. Actori: Billy Bob Thornton, Bernie Mac, Lauren Graham.

Rare Exports (2010)

Te-ai întrebat vreodată de unde vine mitul lui Moş Crăciun?
O reinterpretare a poveştilor populare, cu siguranţă ieşită din tipare, ce aparţine regizorului Jalmari Halander, sugerează că Moş Crăciun este, de fapt, un personaj monstruos, susţinut de o echipă întreagă de elfi malefici.

Arthur Christmas (2011)

Ce s-ar întâmpla dacă Moş Crăciun ar uită să ducă la destinaţie un cadou? Stai fără grijă, fiul său, Arthur (James McAvoy) va prelua controlul.

A Christmas Carol (2009)

Varianta animată a clasicului roman cu acelaşi nume, semnat de Charles Dickens, avân în prim-plan povestea unui zgârcit din epoca victoriană, care porneşte într-o călătorie purificatoare, în preajma Crăciunului. Printre actorii care şi-au adus contribuţia se numără Jim Carrey, Gary Oldman Colin Firth.

Joyeux Noël (2005)

O idee simplă dar impresionantă: armistiţiul de Crăciun încheiat între germani, francezi şi scoţieni, luptători în prima linie. Ideea filmului pleacă de la întâmplări reale, multe armistiţii similare fiind semnalate în Primul Război Mondial dar şi în al Doilea.
 

8 Women (2002)

Proprietarul unei care este ucis chiar în preajma Crăciunului, suspecte devenind opt femei. Fanny Ardant, Catherine Deneuve şi Isabelle Huppert sunt doar trei din numele care alcătuiesc distribuţia.

Love, actually (2003)

Acest film, în regia luI Richard Curtis, urmăreşte viaţa amoroasă a opt cupluri diferite, într-un şir de evenimente desfăşurate în preajma Crăciunului, la Londra.

A Christmas Tale (2008)

O familie franceză se reuneşte de Crăciun, iar sărbătoarea este tulburată când unul dintre personaje dă de veste că are cancer. În rolurile principale, Catherine Deneuve şi Mathieu Amalric.

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Misterul unei crime pune laolaltă un detectiv, o actriţă în devenire şi un hoţ deghizat în actor. Din distribuţie fac parte: Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monghan.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite