VIDEO Noul film al lui Will Smith, „reclamă“ pentru Biserica Scientologică?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul SF „1.000 post Terra/After Earth“, în care Will Smith joacă din nou alături de fiul său Jaden, are premiera în cinematografele din România pe 7 iunie. La Hollywood pelicula a stârnit deja controverse, întărind speculaţiile că Will Smith are puternice legături cu Biserica Scientologică.

Povestirea a fost scrisă de Will Smith, scenariul este semnat de Gary Whitta şi M. Night Shyamalan, iar filmul este regizat de M. Night Shyamalan. O aterizare forţată îi aduce pe adolescentul Kitai Raige (Jaden Smith) şi pe tatăl său, Cypher (Will Smith), pe Pământ, la 1.000 de ani după cataclismul care îi forţase pe oameni să-şi părăsească planeta.

Cypher este grav rănit, iar Kitai trebuie să pornească singur după ajutor, confruntându-se cu un teren necunoscut, specii modificate de animale care stăpânesc în prezent planeta, şi o creatură extraterestră. Tatăl şi fiul trebuie să înveţe să conlucreze şi să aibă încredere unul în celălalt dacă nu vor să-şi rateze unica şansă de a se întoarce acasă, potrivit Mediafax.

În ultimii ani, presa internaţională a scris în mai multe rănduri că Will Smith devine un apropiat al Bisericii Scientologice, asemenea unor staruri precum Tom Cruise şi John Travolta. De altfel, în 2007 actorul şi soţia sa, Jada Smith, au donat 120.000 de dolari acestei organizaţii.

Iar pelicula „1.000 post Terra/After Earth“, vine să întărească aceste speculaţii, potrivit unui fost membru al Bisericii, Marc Headley. Una dintre ideile principale ale filmului este faptul că sentimentele pot fi controlate, aşa cum arată şi doctrina cultului scientologic. „Pericolul este real, frica este o iluzie“, îi spune Will Smith fiului său. Potrivit doctrinei scientologice, oamenii trebuie să renunţe la îndoieli şi la sentimentele care i-ar deturna de la scopurile lor, care le-ar putea reduce eficacitatea.

În peliculă, cea mai importantă scenă are loc în apropierea unui vulcan, considerat de scientologi una dintre cele mai mari ameninţări posibile. Imaginea vulcanului din film pare o copie fidelă a copertei cărţii „Dianetics“, scrisă chiar de întemeietorul cultului, L. Ron Hubbard, potrivit fostului membru al bisericii, Marc Headley.

image

Personajul Kitai Raige, intetrpretat de Jaden Smith, lângă un vulcan ameninţător FOTO outnow.ch

Acesta a mai declarat pentru „The Hollywood Reporter“ că filmul mai are câteva astfel de mesaje, care nu sunt evidente pentru un neiniţiat, dar care reuşesc să aducă mesajul scientologic în faţa unui public larg. 
Jaden Smith a mai jucat împreună cu celebrul său tată în filmul „În căutarea fericirii/ The Pursuit of Happyness“ şi a mai apărut în „Karate Kid“.

Tom Cruise, un scientolog celebru

Cultul scientologic, considerat o sectă în multe ţări europene, fost întemeiat în 1954, de scriitorul L. Ron Hubbard, care susţinea că fiecare om este „un tetan“, un urmaş al unei civilizaţii extraterestre. Biserica Scientologică a atras personalităţi marcante în rândurile sale - John Travolta, Lisa Marie Presley – iar Tom Cruise un membru important, despre care presa internaţională a scris că este numărul 2 în ierarhia cultului. Actorul a fost recrutat în Biserica Scientologică în 1986, de către Mimi Rogers, prima sa soţie.


 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite