VIDEO „Hobbitul 2“, o mică dezolare la box office. Filmul lui Peter Jackson a avut încasări sub aşteptări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug“, care a avut premiera în weekendul trecut, a avut încasări de 73,6 milioane de dolari în box office-ul nord american, mai puţin decât estimau experţii. Cu toate acestea, a doua peliculă din trilogia „Hobbitul“, regizată de Peter Jackson, a avut cele mai bune încasări în weekendul trecut.

Deşi producătorii sperau că „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug“ le va aduce cel puţin 80 de milioane de dolari, acest target nu a fost îndeplinit. A doua parte a francizei a încasat, în weekendul de debut, 73,6 milioane de dolari, mult mai puţin decât prima parte, care a adunat, anul trecut, în primul weekend în care a rulat în cinematografe, 84,6 milioane de dolari. Cu toate acestea, „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug“ a fost lider în box office-ul nord-american.

„Am avut un weekend excelent. Evident, am fi putut sta mai bine la încasări, dar vremea proastă din anumite state i-a împiedicat pe oameni să iasă din case. Din cauza asta eu am cu câteva milioane de dolari mai puţin în buzunar. Dar sunt sigur că vom atinge cifrele foarte bune înregistrate de primul film din seria «Hobbitul» şi vom trece de pragul de un miliard de dolari“, a spus Dan Fellman, directorul de distribuţie de la Warner Bros.

„Hobbitul: Dezolarea lui Smaug“ continuă povestea lui Bilbo Baggins (Martin Freeman) şi a celor 13 gnomi care vor să-şi recucerească regatul pierdut Erebor de la fiorosul dragon Smaug (voce Benedict Cumberbatch).

Cu mai multă acţiune şi cu mai puţin umor (totuşi, replicile amuzante sau ironice nu lipsesc), filmul este mai „întunecat“ decât prima parte a seriei. Peter Jackson aduce în lumea fantastică din povestea lui J.R.R. Tolkien teme socio-politice (poate chiar mesaje de tipul „Ocuppy“) şi mesaje profunde legate de principii şi lucruri „corect politice“.

 Pe locul al doilea în box office-ul american, cu încasări de 22,1 milioane de dolari, s-a situat animaţia „Regatul de gheaţă/ Frozen“. Atunci când o profeţie malefică aruncă un întreg regat într-o iarnă veşnică, tânăra Anna este nevoită să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului. Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, fiinţe magice, dar şi o mulţime de pericole. Vocile personajelor principale din filmul „Regatul de gheaţă“ sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel şi Josh Gad.

Comedia de Crăciun „A Madea Christmas“ a debutat în clasament direct pe locul al treilea, cu încasări de 16 milioane de dolari. Filmul, al şaptelea din seria comediilor cu Madea, o prezintă pe bunica de culoare trăsnită (interpretată de Tyler Perry) care o ajută pe nepoata ei, Eileen, să meargă într-o vizită surpriză de Crăciun.

Locul al patrulea este ocupat de filmul SF „Jocurile foamei: Sfidarea“, cu încasări de 13 de milioane de dolari, iar pelicula fantasy „Thor: Întunericul“ a pierdut o poziţie şi s-a situat pe locul al cincilea, cu încasări de 2,7 milioane de dolari.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite