VIDEO Daniel Day-Lewis, cel mai bun actor al tuturor timpurilor. Actorul a surprins cu discursul său la Oscar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Day-Lewis a primit premiul de la Meryl Streep FOTO Reuters
Daniel Day-Lewis a primit premiul de la Meryl Streep FOTO Reuters

Ieri seară la premiile Oscar, Daniel Day-Lewis a intrat în istorie ca fiind primul artist câştigător a trei Oscaruri la categoria pentru Cel mai bun actor. Premiul i-a fost înmânat de Meryl Streep, câştigătoarea de anul trecut la categoria Cea mai bună actriţă.

Deşi publicul şi presa internaţională se aşteptau la un discurs simplu şi sec din partea actorului britanic, acesta i-a uimit pe toţi prin umorul cu care a acceptat faimoasa distincţie. „Este ciudat că, în urmă cu trei ani, înainte să mă implic în acest proiect, pusesem ochii pe rolul lui Margaret Thatcher“ (Meryl Streep – „Doamna de Fier“), a spus Day-Lewis, „şi Meryl Streep era prima opţiune a lui Steven pentru Lincoln. Şi tare mi-ar plăcea să văd versiunea aceea“, a glumit actorul.

Vădit emoţionat, acesta a dedicat premiul mamei sale, care „a avut întotdeauna încredere în mine, chiar şi atunci când eu nu mai aveam“.

Astfel, după obţinerea celui de-al treilea Oscar, Daniel Day-Lewis poate fi considerat cel mai bun actor de pe marile ecrane al tuturor timpurilor, iar acest lucru a fost posibil numai datorită modului său intens de a se pregăti pentru un rol.

Această tehnică, numită „method acting“, este folosită de actori pentru a putea crea gândurile şi sentimentele personajelor lor, astfel încât să dezvolte interpretări realiste.

Concentrarea şi intensitatea cu care Day-Lewis se pregăteşte pentru rolurile sale au ieşit în evidenţă atunci când a interpretat rolul scriitorului irlandez invalid, Christy Brown, în filmul „My Left Foot“ (1989 – „Piciorul meu stâng“). Actorul a refuzat să se ridice din scaunul cu rotile în timpul pauzelor de la filmări, obligând asistenţii să-l hrănească şi să-l plimbe pe platou.

A procedat într-o manieră asemănătoare şi pe platoul de la „There Will be Blood“ (2007 – „Va curge sânge“), unde l-a evitat pe colegul său, actorul Paul Dano, deoarece ambii interpretau rolurile unor inamici şi nu voia să compromită veridicitatea scenelor.

Nici pe platourile de la „Lincoln“ Day-Lewis nu s-a dezis de obiceiurile sale, rugându-şi colegii britanici, care îi împărtăşeau accentul natal, să nu i se adreseze, pentru a putea imita vocea fostului preşedinte cât mai veridic.

Actorul şi-a trăit viaţa în linişte şi intimitate, lucru neobişnuit pentru un star de un asemenea calibru. Catalogat de mulţi drept un excentric, Daniel Day-Lewis este printre puţinii actori autonomi de la Hollywood, care a refuzat să intre în cercul vicios al Cetăţii Filmului pentru ca viaţa sa să-i fie dictată de publicişti. Şi-a ales întotdeauna rolurile în care chiar a crezut şi şi-a dorit să joace, altfel preferând să nu muncească deloc.

La cei 55 de ani săi, actorul pare să fi atins echilibrul perfect între viaţa de vedetă şi cea personală, câştigând respectul publicului şi al colegilor de breaslă.

Daniel Day Lewis, primul actor care caştigă trei premii OSCAR pentru rol principal

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite