VIDEO Cei mai tari „ticăloşi“ din istoria filmului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Personajul Joker, interpretat de Heath Ledger FOTO Outnow.ch
Personajul Joker, interpretat de Heath Ledger FOTO Outnow.ch

Personajele negative din filme au fascinat mereu telespectatorii. Iubiţi sau urâţi, „ticăloşii“ de pe marile ecrane ocupă un loc important în cultura noastră urbană. Pentru că anul acesta este sezonul eroilor, CNN a realizat o listă a celor mai cunoscuţi antieroi ai tuturor timpurilor.

Darth Vader din „Războiul Stelelor“

Darth Vader, personajul negativ din celebra franciză „Războiul Stelelor“, este poate unul dintre cei mai populari „ticăloşi“ ai cinematografiei. 

Apărut pentru prima oară în 1977, personajul interpretat de David Prowse a prins atât de bine la public încât până şi astăzi oamenii imită vocea gâtuită a lui Darth Vader, acesta devenind chiar şi subiect de reclamă.    

Hannibal Lecter din „Tăcerea mieilor“

Hannibal Lecter este poate unul dintre cele mai controversate personaje negative ale tuturor timpurilor. Interpretat de Sir Anthony Hopkins, canibalul reuşeşte într-un mod ciudat să câştige simpatia lui Clarice (personaj interpretat de Jodie Foster) şi a telespectatorilor prin simţul său justiţiar. Cu siguranţă atunci când vorbim de Hannibal Lecter ne amintim de scena din finalul filmului „Hannibal“, în care Lecter ia cina cu un invitat „special“, căruia îi serveşte din propriul creier.

Lord Cap-de-mort din „Harry Potter“

Actorul Ralph Fiennes nu a suferit niciodată o transformare mai macabră pentru a interpreta un rol. Probabil că dacă nu ar fi fost trecut în genericul filmului, nu ne-am fi dat niciodată seama cine este cel care interpretează rolul personajului Lord Cap-de-mort, în jurul căruia se dezvoltă  povestea cu simpaticul vrăjitor Harry Potter. Graţie tehnicilor de machiaj tot mai avansate, Fiennes a reuşit să transpună vizual imaginea pe care toţi ne-am făcut-o despre temutul Lord.

Cruella De Vil din „101 Dalmaţieni“

Cruella De Vil este probabil coşmarul oricărui copil şi adult iubitor de animale şi în special de căţei. Cu toţii am urmărit cu sufletul la gură aventura micuţilor dalamţieni, atât în desenul animat, cât şi în filmul care a rulat în cinematografe. Actriţa Betty Lou a dat voce personajului din desenul Disney din 1961, iar Glenn Close s-a încumetat să o aducă la viaţă în lungmetrajul din 1996.

Magneto din  „X-Men“

Înainte de Gandalf a fost Magneto. Personajul interpretat de Ian McKellen este „ticălosul“ de serviciu din seria cu „X-men“. Mutantul cu puteri magnetice nu are scrupule şi încearcă cu fiecare ocazie fie să distrugă rasa umană, fie să-i transforme pe toţi în aşa zisa „rasă superioară“. Genul acesta de ideologie hitleristă i-a atras antipatia publicului, fiind unul dintre cei mai cunoscuţi „ticăloşi“.

Vrăjitoarea cea Rea din „Vrăjitorul din Oz“

Interpretată de Margaret Hamilton, vrăjitoarea cea Rea din Vest este cel mai reprezentativ personaj negativ creat vreodată. Cu o faţă schimonosită şi cu pielea de culoarea verde, Vrăjitoarea nu a încetat să sperie copiii din toate generaţiile, încă de la prima sa apariţie pe marile ecrane din 1939.

Joker din „Cavalerul Negru“

Rolul Jokerului, interpretat de Heath Ledger, este de departe cel mai impresionant de pe această listă. Talentul actorului i-a fost recunoscut la nivel internaţional, acesta primind Oscarul pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar. Ledger era cunoscut pentru modul extraordinar în care se implica într-un rol, dar din păcate nu a reuşit să se distanţeze de personajul Jokerului. La scurt timp după terminarea filmului, actorul a murit din cauza unei supradoze de medicamente.

Scar din „Regele Leu“

Este un lucru ştiut că Disney are o varietate mare de „ticăloşi“ în palmares, unii mai amuzanţi, alţii de-a dreptul înfricoşători, dar Scar, unchiul leuţului Simba se află printre cei mai buni „răi“ ai companiei de desene animate. Britanicul Jeremy Irons este cel care i-a „împrumutat“ vocea temutului Scar, ale căror comploturi pentru a deveni regele savanei au şocat şi întristat generaţii întregi.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite