Unul dintre ei ar putea fi viitorul James Bond. Printre favoriţi, Superman, Captain America şi Venom

0
Publicat:

După 16 ani, cinci filme și un smoching roz destul de îndoielnic, mandatul lui Daniel Craig în rolul lui James Bond s-a încheiat, din păcate, în 2021.

Actorii care l-au interpretat, de-a lungul timpului, pe celebrul Agent 007, foto arhivă
Actorii care l-au interpretat, de-a lungul timpului, pe celebrul Agent 007, foto arhivă

El a realizat unele dintre cele mai bune filme din franciză și va fi greu de egalat de cel care urmează să preia acest rol atât de râvnit. Tocmai de aceea, interesul este cu atât mai mare, şi speculaţiile pe măsură.

Următorul film Bond va fi al 26-lea, după „No Time to Die”, potrivit BBC.

„Un nou Bond nu înseamnă doar un costum de covor roșu și un braț de susținere a ceasului”. El trebuie să fie un star de cinema, un ambasador al seriei și al cinematografiei, un diplomat mediatic, un fiu consacrat al culturii britanice și imaginea unui ecosistem de produse și sponsorizări de miliarde de dolari. (...) El trebuie să fie instantaneu recunoscut în toate colțurile lumii ca James Bond. Trebuie să fie arătos, să poată ține în mână camera de filmat și să domine ecrane de cinema de mărimea unor terenuri de fotbal”, spune Mark O'Connell, autorul cărții „Catching Bullets: Memoirs of a Bond Fan”.

Favoritulnr. 1 al caselor de pariuri: Aaron Taylor-Johnson

Speculațiile cu privire la noul James Bond au luat din nou amploare, după ce ar fi apărut unele informaţii că actorului britanic Aaron Taylor-Johnson i s-a oferit rolul.

„The Sun” a anunțat că actorului din „Kick-Ass” și din filmele Marvel i s-a „oferit oficial postul” de spion 007, interpretat anterior de Daniel Craig.

Aaron Taylor-Johnson, foto Facebook
Aaron Taylor-Johnson, foto Facebook

BBC a contactat Eon Productions, care îl reprezintă pe Aaron Taylor-Johnson, pentru comentarii privind acest subiect. O persoană din interiorul companiei a declarat pentru BBC News că acestea sunt simple zvonuri, fără nicio bază reală, dar, într-adevăr, a recunoscut că de ceva vreme există speculații cu privire la acest rol.

La rândul său, Aaron Taylor-Johnson a declarat recent pentru revista „Numero” că i se pare „fermecător și minunat că oamenii mă văd în acest rol”, când a fost întrebat despre zvonurile care îl numeau ca fiind următorul Bond. „Îl iau ca pe un mare compliment”, a adăugat el.

Actorul, în vârstă de 33 de ani, care a jucat rolul lui John Lennon în filmul biografic „Nowhere Boy” în 2009, este acum favorit la casele de pariuri pentru a interpreta rolul. El a mai jucat în thrillerul „Nocturnal Animals”, pentru care a câștigat un Glob de Aur în 2017, „Anna Karenina”, „Godzilla” și „Tenet”.

Superman este „foarte, foarte interesant”

Unul dintre ceilalţi favoriți actuali pentru a prelua rolul Agentului 007 este protagonistul din „Super Man” și „Mission: Imposibil”, Henry Cavill, despre care se credea că se află în cursa pentru rolul lui Bond înainte ca Daniel Craig să fie ales.

Henry Cavill, foto Facebook
Henry Cavill, foto Facebook

El a declarat pentru GQ în 2020 că „i-ar plăcea să joace Bond, ar fi foarte, foarte interesant”.

Danson Idris

Unul dintre cele mai tinere nume despre care se crede că ar putea fi în competiție este Damson Idris, în vârstă de 32 de ani.

Damson Idris, foto Facebook
Damson Idris, foto Facebook

El este cunoscut mai ales pentru rolul său din serialul american de televiziune „Snowfall”, care a fost difuzat timp de șase sezoane între 2017 și 2023. De asemenea, el a jucat rolul principal în filmul de acțiune științifico-fantastic al Netflix, „Outside the Wire”.

James Norton, din nou printre favoriţi

Un alt nume vehiculat ca potenţial nou James Bond este actorul James Norton, care a jucat recent în producția de teatru „A Little Life” și a făcut parte din distribuția filmului „Little Women” din 2019.

În vârstă de 38 de ani, el a jucat într-o serie de drame TV curajoase, inclusiv „McMafia” și „Happy Valley”.

James Norton, foto Facebook
James Norton, foto Facebook

În 2018, James Norton a risipit zvonurile care circulau la acea vreme, potrivit cărora ar putea fi următorul Bond și a declarat atunci pentru Evening Standard: „Există o cantitate inevitabilă de speculații. Dar asta e tot ce este - speculație. Speculații foarte măgulitoare și foarte umilitoare”.

Dar, desigur, multe se pot schimba în șase ani, aşa că nici anul acesta nu a scăpat de speculaţiile care îl dau drept potenţial candidat la acest rol.

Tom Hardy

Evident că de pe această listă nu putea lipsi Tom Hardy, un actor obișnuit să fie dur pe ecran, care i-a interpretat pe ambii gemeni Kray în „Legend” și a jucat în „Venom”, „Dunkirk” și „Mad Max: Fury Road”.

Tom Hardy, foto Facebook
Tom Hardy, foto Facebook

Cu astfel de roluri, este ușor de înțeles de ce Tom Hardy este considerat de ceva vreme favoritul caselor de pariuri. Încă din 2012 el declarase că i-ar plăcea să intre în pielea Agentului 007.  

„Mi-ar plăcea să joc Bond cu [regizorul Tenet] Christopher Nolan sau ceva de genul acesta. Ar fi minunat”, spunea el în 2012.

Cu toate acestea, la 44 de ani, există acum riscul ca el să fi ratat ocazia. Merită să ne amintim că acesta este un rol în care Daniel Craig a rămas timp de 16 ani, iar Hardy s-ar apropia de 60 de ani dacă l-ar păstra atât de mult timp.

Idris Elba crede că e „prea bătrân” pentru rol

Problema vârstei este, de asemenea, considerată o potențială barieră şi pentru Idris Elba, în vârstă de 51 de ani, care a fost favorit să preia rolul timp de un deceniu, după interpretarea sa extrem de populară ca Stringer Bell în „The Wire”.

Idris Elba, foto Facebook
Idris Elba, foto Facebook

El a mai fost întrebat şi în 2016 ce crede despre rolul James Bond. „Mașini, doamne, martini. Cine vrea să facă asta? Sună groaznic”, a glumit el atunci.

Întrebat cu privire speculaţiile care spun că producătorii îl au în vedere pentru personajul James Bond, actorul a recunoscut că acum ar putea fi „prea bătrân” pentru a prelua rolul.

Ar putea fi Captain America noul James Bond?

Şi numele lui Chris Evans a fost printre cele vehiculate ca fiind în atenţia producătorilor francizei James Bond.

Chris Evans, foto Facebook
Chris Evans, foto Facebook

Actorul, în vârstă de 42 de ani, s-a făcut cunoscut şi iubit de fani din întreaga lume în rolul Captain America. Dar este posibil ca tocmai succesul pe care l-a avut cu acest film şi faptul că publicul leagă imaginea sa de cea a supereroului pe care l-a interpretat să fie împotriva lui.

Pierce Brosnan vrede că Cillian Murphy ar fi „magnific” în acest rol

Trebuie spus însă şi faptul că producătorii nu aleg neapărat cel mai mare nume pentru acest rol. La urma urmei, numele lui Daniel Craig nu a fost în prim-plan în anul care a urmat ultimului film Bond al lui Pierce Brosnan, în 2002.

Iar apropo de Pierce Brosnan, acesta a declarat recent pentru BBC că recentul laureat al Premiului Oscar, Cillian Murphy, „ar fi un 007 magnific”.

Cillian Murphy, foto Facebook
Cillian Murphy, foto Facebook
Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite