„Jurassic World“, un nou record mondial: încasări de peste 500 de milioane de dolari în weekendul de debut

0
0
„Jurassic World“ ocupă locul al doilea în topul filmelor cu cel mai bun debut în cinematografe din toate timpurile pe piaţa nord-americană FOTO cinemagia.ro
„Jurassic World“ ocupă locul al doilea în topul filmelor cu cel mai bun debut în cinematografe din toate timpurile pe piaţa nord-americană FOTO cinemagia.ro

„Jurassic World“ este primul film care a a depăşit pragul încasărilor de 500 de milioane de dolari în primul weekend de proiecţii, stabilind astfel un nou record mondial, anunţă Mediafax.

Filmul „Jurassic Wold“, care a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american, a obţinut, pe plan mondial, de vineri până duminică, încasări de 511,8 milioane de dolari, dintre care 100 de milioane de dolari în China, conform cifrelor publicate e site-ul boxofficemojo.com şi citate de agenţia Mediafax.

Astfel, lungmetrajul regizorului Colin Trevorrow a depăşit cu mult recordul precedent, stabilit în 2011 de ultimul film din fraciza de succes „Harry Potter“, care, în primul weekend de la debut, a obţinut încasări de 483 de milioane de dolari.

Totodată, „Jurassic World“ a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american, generând încasări de 204,6 milioane de dolari.

Potrivit site-ului allocine.fr, „Jurassic World“ ocupă locul al doilea în topul filmelor cu cel mai bun debut în cinematografe din toate timpurile pe piaţa nord-americană.

Pelicula cu cel mai bun debut din istoria box office-ului nord-american rămâne „Răzbunătorii/ The Avengers“, din 2012, care a obţinut în primul său weekend de proiecţii încasări de 207,4 milioane de dolari.

„Jurassic World“ este un thriller de acţiune cu accente SF, regizat de Colin Trevorrow, după un scenariu realizat chiar de regizorului filmului în colaborare cu Rick Jaffa, Amanda Silver şi Derek Connolly. 

La 22 de ani de la evenimentele petrecute în „Jurassic Park“, Isla Nublar a devenit parcul de distracţii „Jurassic World“, în care oamenii pot vedea dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare. Deşi, de-a lungul timpului, milioane de turişti au păşit pe Isla Nublar, plătind preţuri destul de piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii din parcul de distracţii imaginat de vizionarul Josh Hammond, în ultimul timp, numărul vizitatorilor a scăzut. Astfel, pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur, mult mai periculos, care va lua forma hibridului Indominus Rex.

Filmele care completează topul box office-ul nord-american

Comedia „Spioana/ Spy“, cu Melissa McCarthy în rolul principal, a pierdut poziţia de lider pe care o ocupa săptămâna trecută şi a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 16 milioane de dolari. Filmul prezintă povestea unei analiste CIA, interpretată de temperamentala actriţă Melissa McCarthy, care devine agent de teren şi începe să colaboreze cu personaje interepretate de Jason Statham şi Jude Law.

Filmul „Dezastrul din San Andreas/ San Andreas“, cu Dwayne Johnson în rolul principal, a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 11 milioane de dolari. Dwayne Johnson joacă în thrillerul SF „San Andreas“ rolul unui pilot de elicopter care încearcă să îşi salveze fiica, după un cutremur care devastează statul California. Un film de acţiune îndrăzneţ, „Dezastrul din San Andreas“ îi readuce împreună pe Dwayne Johnson, regizorul Brad Peyton şi producătorul Beau Flynn, care au colaborat anterior la aventura de succes „Călătoria 2: Insula Misterioasă“, potrivit cinemagia.ro.

Filmul horror „Insidious Chapter 3“, al treilea opus dintr-o franciză ce prezintă lupta unei familii cu o serie de demoni periculoşi, s-a situat pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 7,3 milioane de dolari de vineri până duminică.

Lungmetrajul muzical „Tonul perfect/ Pitch Perfect 2“ a urcat un loc şi a ajuns pe poziţia a cincea, cu încasări de 6 milioane de dolari. Realizat cu un buget de 29 milioane de dolari şi regizat de Elizabeth Banks, acest film muzical reprezintă cel de-al treilea succes de casă consecutiv în 2015 pentru studiourile Universal, după „Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey“ şi „Furios şi iute 7/ Fast and Furious 7“. Pelicula „Tonul perfect/ Pitch Perfect 2“, care le are în distribuţie pe actriţele Rebel Wilson, Elizabeth Banks şi Anna Kendrick, este realizată în acelaşi registru cu primul film din serie, lansat în 2012 şi prezintă succesul obţinut de un grup muzical american de tip „a cappella“ într-un concurs internaţional.

„Anturaj/ Entourage“, filmul de comedie care reia acţiunea din serialul TV omonim, ce se derulează în universul industriei cinematografice de la Hollywood, a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al şaselea, cu încasări de 4,3 milioane de dolari de vineri până duminică.

Lungmetrajul SF „Mad Max: Drumul Furiei/ Mad Max: Fury Road“, regizat de George Miller, a coborât două poziţii şi a ajuns pe locul al şaptelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 4,1 milioane de dolari. Cu numeroase secvenţe agresive şi nerecomandată minorilor sub 17 ani neînsoţiţi de un adult în sălile americane, pelicula face parte dintr-o franciză de succes, din care precendentul opus - al treilea - a fost lansat în 1985 şi al cărei star a fost Mel Gibson, interpretul personajului Max Rockatansky. Studiourile Warner nu au făcut niciun efort pentru a vinde acest film publicului feminin (ce reprezintă peste 50% din publicul american), în ciuda rolului important pe care îl joacă Charlize Theron, care o interpretează pe Imperator Furiosa. Urmărit de un trecut turbulent, Mad Max prefera să călătorescă de unul singur şi să nu îşi facă prieteni. În ciuda convingerilor sale, se alătură unui grup de supravieţuitori ai deşertului, conduşi de implacabila luptătoare Imperator Furiosa. Aceştia sunt urmăriţi permanent şi atacaţi de tiranul Immortan Joe care îi suspectează că i-au furat cea mai de preţ posesie, precizează site-ul cinemagia.ro. În „Mad Max: Drumul Furiei“, cel de-al patrulea film din istoria francizei, Tom Hardy interpretează rolul principal, iar din distribuţie mai fac parte Charlize Theron, Nicholas Houllt, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman şi Rosie Huntington-Whiteley.

Filmul „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age of Ultron“ s-a menţinut pe locul al optulea, cu încasări de 3,6 milioane de dolari de vineri până duminică. Lungmetrajul „The Avengers: Age of Ultron“, inspirat din universul benzilor desenate publicate de grupul Marvel, prezintă noile aventuri ale super-eroilor Captain America, Iron Man şi Black Widow -, interpretaţi de Chris Evans, Robert Downey Jr., respectiv Scarlett Johansson - care luptă împotriva teribilului Ultron. Potrivit site-ului cinemagia.ro, doritor să se retragă din activitate ca Iron Man, Tony Stark îl creează pe Ultron, un robot dotat cu o uimitoare inteligenţă artificială. Acesta ar trebui să evalueze pericolele şi să controleze armata de roboţi a lui Stark, doar că Ultron va declara curând război rasei umane. Dotat cu puteri nebănuite şi invincibil în învelişul său de adamantium, robotul se aruncă împotriva New York-ului, Răzbunătorii fiind singurii în stare să ţină piept extraordinarei ameninţări.

Filmul SF „Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine/ Tomorrowland“, care îi are în distribuţie pe George Clooney şi Hugh Laurie, a pierdut două poziţii şi s-a situat pe locul al nouălea, cu încasări de 3,4 milioane de dolari. Acţiunea din „Tomorrowland“ se petrece într-un ţinut fascinant şi extrem de avansat din punct de vedere tehnologic şi are în centru un bărbat de vârstă mijlocie (George Clooney), care, pentru a salva Pământul, trebuie să facă tot posibilul pentru a se întoarce în Tomorrowland. El încearcă acest lucru după ce a fost izgonit din acel ţinut, pe când era copil, de omul care şi-a petrecut întreaga viaţă (Hugh Laurie) exploatând minunăţiile regiunii în interes propriu.

Filmul „Love & Mercy“, cu John Cusack în rolul principal, s-a situat pe locul al zecelea, cu încasări de 1,7 milioane de dolari. Filmul prezintă viaţa singuraticului compozitor şi muzician al formaţiei Beach Boys, Brian Wilson, de la succesele sale cu albume pop orchestrale extrem de influente la căderea nervoasă şi întâlnirea ulterioară cu terapeutul controversat Eugene Landy.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri