Thrillerul „Bird Box“ a declanşat o nouă provocare periculoasă în mediul online. Mesajul Netflix: „Nu ajungeţi la spital din cauza unor meme-uri“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sandra Bullock FOTO Merrick Morton/AP
Sandra Bullock FOTO Merrick Morton/AP

Thrillerul Netflix „Bird Box“, cu Sandra Bullock (54 de ani) în rol principal, a declanşat o nouă provoare periculoasă în mediul online. Fanii lungmetrajului se filmează în timp ce execută provocări legaţi la ochi şi postează înregistrările pe reţelele sociale.

Lansat la finalul anului trecut, thriller-ul „Bird Box“, ce are la bază romanul omonim al lui Josh Malerman, a devenit unul dintre cele mai populare filme Netflix, scrie cinemagia.ro.   

Impactul asupra publicului a fost însă mai puternic decât s-au aşteptat producătorii, căci tot mai mulţi dintre cei care au văzut filmul au început să ia parte la întreceri cu ochii legaţi. Astfel, în mediul online a luat naştere „Bird Box challenge“, notează The Guardian.  

Întrecerile Bird Box presupun efectuarea unor acţiuni/misiuni după modelul celor din film. Problemele apar când oamenii nu iau în considerare pericolele la care se expun şi, de exemplu, aleg să treacă strada orbeşte sau chiar să conducă o maşină legaţi la ochi. 

Alarmaţi de numărul mare al celor care realizează astfel de „misiuni“ şi îşi pun astfel viaţa în pericol, reprezentanţii Netflix au făcut apel la raţiunea oamenilor şi au transmis un mesaj în care încearcă să le descurajeze acţiunile periculoase.

„Nu ne vine să credem că spunem acest lucru, însă vă rugăm să nu faceţi lucruri care v-ar putea răni în timpul provocărilor Bird Box! Nu ştim cum au apărut aceste provocări. Apreciem faptul că v-a plăcut fimul, însă Băiatul şi Fata (numele copiilor ce o însoţesc pe protagonistă în film - n.r.) au o singură dorinţă în 2019 şi aceea este ca voi să nu ajungeţi la spital din cauza unor meme-uri“, a fost mesajul transmis de Netflix. 

Bird Box a fost vizionat de pe 45 de milioane de conturi diferite Netflix în primele şapte zile de la lansare şi a devenit astfel filmul cu cel mai bun debut al platformei de streaming.

Sinopsis

Când rasa umană este atacată de entităţi care iau forma celor mai cumplite temeri ale noastre, o femeie încearcă să-şi salveze copiii legându-se la ochi şi încercând să se pună la adăpost de atacatori.

O forţă misterioasă distruge o mare parte din populaţia planetei şi un singur lucru este sigur: cei care o văd îşi pierd viaţa. Malorie, interpretată de Sandra Bullock, este nevoită să îşi ia cei doi copii şi să meargă de-a lungul unui râu, în căutarea singurului adăpost care mai există. Pentru a supravieţui însă, aceştia trebuie să îşi acopere ochii şi să pornească într-o periculoasă călătorie de două zile. 

Thriller-ul este regizat de laureata premiului Oscar Susanne Bier.  

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite