Tehnologia prin care Bruce Willis revine pe marile ecrane fără să fie pe platoul de filmare

0
0

 Bruce Willis, care a renunțat la actorie în luna martie a acestui an după ce a fost diagnosticat cu afazie, a devenit prima celebritate de la Hollywood care și-a vândut drepturile asupra imaginii sale pentru a permite crearea unei dubluri digitale, care să fie utilizată în producții, relatează The Telegraph.

Bruce Willis din nou pe marile ecrane cu ajutorul tehnologiei deepfake.
Bruce Willis o să apară din nou în producții prin intermediul tehnologiei deepfake. FOTO EPA-EFE

Prin intermediul tehnologiei deepfake, Willis a apărut în urmă cu un an într-o reclamă fără să fi fost pe platoul de filmare, după ce fața sa a fost transferată digital unui alt actor. 

Actorul a fost de acord ca firma americană Deepcake, care creează copii digitale, să îi utilizeze fața. 

Într-o declarație făcută publică pe site-ul său, actorul a afirmat că a fost entuziasmat de rezultat și că producția a fost în genul său obișnuit de acțiune-comedie. 

Datorită avansului tehnologiei moderne, chiar și atunci când mă aflam pe alt continent am putut comunica, lucra și participa la filmare. Este o experiență nouă și interesantă și mulțumesc întregii echipei", a mai adăugat Willis. 

Actori celebri ar putea fi readuși la viață pe marile ecrane 

Cu toate că există îngrijorări că tehnologia deepfake ar putea fi utilizată pentru a răspândi dezinformare politică, la Hollywood oferă posibilitatea ca actorii să apară în continuare în producții după ce mor.  

De asemenea, ar putea însemna ca actori din trecut să fie readuși la viață în filme și seriale. 

Tehnologia deepfake a fost utilizată deja în producții derivate din seria Star Wars, pentru a prezenta versiuni mai tinere ale actorilor. 

În luna martie, familia lui Bruce Willis a anunţat că acesta renunţă la actorie, după ce a fost diagnosticat cu afazie, o tulburare cauzată de o boală a creierului care afectează abilitatea unei persoane de a comunica. 

Actorul, în vârstă de 67 de ani, a apărut în peste 70 de filme în cariera sa. 

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite