Tarantino nu vrea să taie „Once Upon a Time in Hollywood“ pentru lansarea în China. Ce i-au cerut cenzorii chinezi

0
0

Cineastul american Quentin Tarantino nu intenţionează să taie filmul „Once Upon a Time in Hollywood“ pentru a-i mulţumi pe cenzorii chinezi.

Lansarea în China a lungmetrajului cu Leonardo DiCaprio şi Brad Pitt este programată pentru 25 octombrie, însă cineastul nu e dispus să facă compromisuri. Cenzorii au respins filmul cu o săptămână înainte, scrie The Hollywood Reporter, citat de news.ro. 

Cenzorii au respins filmul cu o săptămână înainte.

Unul dintre motivele pentru oprirea difuzării filmului ar putea fi felul în care este portretizat Bruce Lee (interpretat de Mike Moh), care avea origini chineze.

Potrivit unor surse, fiica lui, Shannon Lee, a solicitat Administraţiei Naţionale de Film din China să ceară schimbarea portretizării tatălui ei.

Prieteni şi rude ale starului l-au criticat pe Tarantino pentru felul în care îl arată în film. Ei spun că nu seamănă deloc cu omul real şi că este o caricatură.

Însă Tarantino, cunoscut că se opune oricărui tip de reeditare a filmelor lui şi deţinător al drepturilor asupra versiunii finale, nu are de gând să remonteze lungmetrajul, mai ales că autorităţile chineze nu au spus care sunt chestiunile din film ce se abat normelor pe care le impun.

„Once Upon a Time... in Hollywood“, produs de Sony cu un buget de 90 de milioane de dolari, a avut premiera în competiţia de la Cannes şi a fost lansat în cinematografe pe 16 august. A generat încasări totale de 366 de milioane de dolari.

DiCaprio şi Pitt, pentru prima dată împreună într-un film 

Acţiunea lungmetrajului scris şi regizat de Quentin Tarantino are loc la finalul anilor 1960, în toiul revoluţiei hippie şi a transformării totale a Hollywoodului, şi este centrată pe un actor al cărui succes e de domeniul trecutului (DiCaprio) şi dublura lui (Pitt). Coincidenţa face ca personajul lui DiCaprio, Rick Dalton, să fie vecin cu cel interpretat de Margot Robbie - Sharon Tate - starletă şi soţia lui Roman Polanski ucisă de secta lui Charles Manson.

Este pentru prima dată când DiCaprio şi Pitt joacă împreună într-un film. „Once Upon a Time in... Hollywood“ a avut premiera mondială la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes, unde a fost inclus în competiţie.

   

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite