„Sunetul muzicii“, „cel mai frumos musical imaginat vreodată“, revine pe marile ecrane după 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Sunetul muzicii“ a fost recompensat cu cinci premii Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun film FOTO Studio Produzent
„Sunetul muzicii“ a fost recompensat cu cinci premii Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun film FOTO Studio Produzent

Musicalul „The Sound of Music/ Sunetul muzicii“, recompensat cu cinci premii Oscar în 1965, se întoarce pe marile ecrane pentru a celebra o jumătate de secol de la premieră, scrie „Variety“.

Studiourile Twentieth Century Fox vor derula, pe parcursul întregului an, o campanie globală de celebrare a filmului, unul dintre evenimentele programate fiind lansarea pe DVD a peliculei, pe 10 martie. Totodată, o variantă restaurată a filmului va fi proiectată în peste 500 de cinematografe din Statele Unite ale Americii, pe 19 şi 22 aprilie.

Musicalul „The Sound of Music/ Sunetul muzicii“ din 1959, semnat de Richard Rodgers şi Oscar Hammerstein, precum şi filmul din 1965, în regia lui Robert Wise, care a obţinut cinci premii Oscar, printre care şi pentru Cel mai bun film, au fost inspirate de povestea familiei de muzicieni von Trapp. Filmul spune povestea unei femei, Maria Kutschera, care pleacă de la o mănăstire din Austria pentru a fi guvernantă într-o familie cu şapte copii, ai căror tată, căpitanul Georg von Trapp, este văduv. 

Producţia „The Sound of Music/ Sunetul muzicii“, lansată în 1965, îi are în rolurile principale pe actorii Julie Andrews (Maria Kutschera, devenită von Trapp), Cristopher Plummer (căpitanul Georg von Trapp), Heather Menzies-Urich (Louisa, adică Maria von Trapp). Filmul a fost nominalizată la zece categorii în cadrul Premiilor Oscar, din care a câştigat cinci – Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun sunet, Cel mai bun montaj şi Cea mai bună muzică –; la patru categorii ale Globurilor de Aur, din care a câştigat două – Cel mai bun film şi Cea mai bună actriţă, Julie Andrews –, iar coloana sonoră, care include cântece celebre precum „My Favourite Things“ şi „Edelweiss“, este una dintre cel mai bine vândute din toate timpurile, fiind premiată cu 12 discuri de platină.

De asemenea, criticii au aplaudat filmul, Richard Watts, de la „New York Post“, fiind de părere că are „un farmec ciudat de blând şi minunat de duios. Sunetul muzicii nu are efecte speciale, dar le substituie cu o simplitate plină de har şi cu modestie.“ Criticii de la „New York World-Telegram“ au desemnat „Sunetul muzicii“ drept „cel mai frumos musical imaginat vreodată“.

   

Actorii din distribuţia filmului „Sunetul muzicii/ The Sound of Music“ s-au reunit pentru prima oară, după 45 de ani, în luna octombrie a anului 2010, în emisiunea celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey. Atunci, Julie Andrews, Christopher Plummer, Charmian Carr (Liesl) şi actorii care au interpretat rolurile celorlalţi şase copii ai familiei von Trapp au povestit o serie de întâmplări petrecute în timpul filmărilor, dar şi aspecte din vieţile lor de după acest lungmetraj, devenit unul dintre cele mai populare musicaluri realizate în istoria cinematografiei, mai scrie Mediafax.

Julie Andrews, în vârstă de 79 de ani, a interpretat rolul călugăriţei neastâmpărate devenite guvernanta Maria, iar Christopher Plummer, în vârstă de 85 de ani, a jucat rolul rigidului căpitan von Trapp, care îşi conduce familia în Austria cu puţin timp înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Maria von Trapp, cel din urmă supravieţuitor al familiei de muzicieni care a inspirat filmul „Sunetul muzicii“, a încetat din viaţă pe 18 februarie, la vârsta de 99 de ani. Maria von Trapp a fost portretizată drept Louisa, interpretată de Heather Menzies.

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite