Studiourile Disney, date în judecată de o scriitoare din Peru pentru plagierea filmului de animaţie „Regatul de gheaţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O scriitoare peruană, care susţine că filmul de animaţie „Frozen/ Regatul de gheaţă“ este plagiat după volumul său autobiografic, publicat în 2010, a dat în judecată compania de film americană Disney pentru încălcarea drepturilor de autor, scrie „E ! News“

Isabella Tanikumi, cunoscută şi sub numele de L. Amy Gonzalez, a dat în judecată compania de film americană Disney pentru 250 de milioane de dolari. Scriitoarea peruană susţine că povestea din filmul de animaţie „Frozen/Regatul de gheaţă“, lansat în 2013, are la baza povestea vieţii sale, publicată în anul 2010, într-o carte autobiografică. Autoarea insistă că povestea, personajele şi intriga din „Frozen/ Regatul de gheaţă“ nu sunt inspirate din povestea „Crăiasa Zăpezii“, scrisă de Hans Christian Andersen, ci sunt plagiate după autobiografia sa.

În documentele depuse luni la tribunal sunt menţionate 18 exemple – privind personajele, numele lor şi relaţia dintre ele - ,care evidenţiază paralele între autobiografia scriitoarei peruane şi filmul de animaţie lansat de studiourile Disney.

Contactat de „E! News“, avocatul scriitoarei Isabella Tanikumi, Williams T. Anastasio, a declarat: „Tanikumi  m-a rugat să vă trimit, prin mail, plângerea (împotriva companiei Disney – n.r.), care a fost depusă, luni, la tribunal. Tanikumi este o persoană foarte reţinută şi nu doreşte să dea interviuri în momentul de faţă. Odată ce cazul va ajunge în faţa instanţei, sunt sigur că vor fi dezvăluite mai multe informaţii privind pretenţiile sale“.

„Frozen/ Regatul de gheaţă“ prezintă călătoria plină de aventuri a Annei, o prinţesă curajoasă şi optimistă, care porneşte în căutarea surorii ei, Elsa, devenită Crăiasa Zăpezii. Elsa condamnase cu puterile ei malefice regatul Arendell la o iarnă eternă. Anna îşi asumă misiunea dificilă de a salva ţinutul de acest blestem şi este pregătită să înfrunte orice pericole pentru a-şi găsi sora şi pentru a pune capăt iernii veşnice din Regat.

În cartea publicată de Isabella Tanikumi, în 2010, este prezentată copilăria autoarei, care a crescut în Munţii Anzi, din Peru.

Cu încasări record de 1,2 miliarde de dolari, la nivel mondial, „Frozen/ Regatul de gheaţă“ este filmul de animaţie cu cele mai mari câştiguri din istorie.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite