Spike Lee va fi onorat cu premiul pentru întreaga carieră la gala premiilor Sindicatului regizorilor americani 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spike Lee va fi onorat cu premiul pentru remarcabila carieră la cea de-a 74-a ceremonie anuală de decernare a premiilor DGA, pe 12 martie.  FOTO Getty Images
Spike Lee va fi onorat cu premiul pentru remarcabila carieră la cea de-a 74-a ceremonie anuală de decernare a premiilor DGA, pe 12 martie.  FOTO Getty Images

Spike Lee va fi recompensat cu premiul pentru întreaga carieră în cadrul galei Sindicatului regizorilor americani (DGA), scrie Variety.

„Simbol. Pionier. Vizionar. Spike Lee a schimbat faţa cinematografiei şi nu există un singur cuvânt care să cuprindă semnificaţia pentru meşteşugul său regizoral”, a spus Lesli Linka Glatter, preşedinte al DGA. „De la „Do the Right Thing”, „BlacKkKlansman” şi tot ce a făcut între aceste filme - Spike este un inovator pe atât de multe niveluri. Poveştile sale îndrăzneţe şi pasionale din ultimele trei decenii au distrat cu măiestrie, deoarece a reprezentat o oglindă puternică pentru societatea şi cultura noastră”. 

Lee va fi onorat cu premiul pentru remarcabila carieră la cea de-a 74-a ceremonie anuală de decernare a premiilor DGA, pe 12 martie. 

Nominalizările de anul acesta pentru realizările regizorilor în lungmetraj vor fi anunţate pe 27 ianuarie. Nominalizările pentru realizările regizorilor în televiziune, reclame şi documentare vor fi anunţate pe 26 ianuarie. 

Doar 35 de regizori au fost onoraţi cu premiul DGA pentru întreaga carieră. Între beneficiarii din trecut se numără: Frank Capra, Alfred Hitchcock, Orson Welles, Billy Wilder, Steven Spielberg, Miloš Forman. Ridley Scott este cel mai recent laureat, el primind premiul în 2017.

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri