Seria lui Stephen King „The Dark Tower“ ajunge pe marile ecrane cu actorii Idris Elba şi Matthew McConaughey în rolurile principale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Idris Elba şi Matthew McConaughey FOTO Getty Images/ Entertainment Weekly
Idris Elba şi Matthew McConaughey FOTO Getty Images/ Entertainment Weekly

Seria fantasy-horror „The Dark Tower“, semnată de Stephen King, va avea o adaptare cinematografică, iar protagonişti vor fi actorii Idris Elba şi Matthew McConaughey.

Scriitorul american a confirmat distribuţia pe contul de Twitter, punând astfel capăt speculaţiilor privind actorii implicaţi în acest proiect. 

Actorul britanic Idris Elba îl va juca pe Roland Deschain, pistolarul aflat în căutarea unui turn, iar americanul Matthew McConaughey îl va portretiza pe „omul în negru“, un vrăjitor misterios. Lungmetrajul va fi lansat pe 13 ianuarie 2017, în prezent fiind dat startul producţiei.

Stephen King şi Nikolaj Arcel, regizorul şi co-scenaristul filmului, au vorbit despre proiect în cadrul unui interviu acordat publicaţiei „Entertainment Weekly“. Cei doi au spus că ideea unei adaptări cinematografice a trecut prin mai multe mâini în ultimul deceniu, a ajuns în mai multe studiouri şi numeroşi regizori, întrucât seria are opt volume, ceea ce înseamnă că va fi destul de complicat de transpus pe marile ecrane, indiferent de numărul mare al celor implicaţi. „A fost o călătorie lungă de la cărţi la film. Când mă gândesc că am început aceste poveşti pe vremea când eram în primul an de liceu, locuiam într-o cameră mizerabilă lângă râul Maine, iar acum, în sfârşit, sunt în faza de pre-producţie. Sunt încântat şi puţin surprins“, a declarat autorul. 

Totodată, King a ţinut să precizeze că filmul va începe cu prima replică din primul volum: „Trebuie să înceapă aşa. Am fost destul de insistent în această privinţă.“ A fost insistent chiar şi pe Twitter.

Totuşi, primul film nu va aduce pe micile ecrane povestea din primul volum al seriei, „The Gunslinger“, publicat în 1982. „Filmul începe de la mijlocul poveştii şi nu de la început, ceea ce ar putea să-i supere puţin pe fani, însă vor trece peste acest aspect, pentru că asta e povestea“, a explicat King.

În schimb, Arcel a refuzat să dezvăluie asupra căror cărţi se va concentra filmul, însă a oferit un mic indiciu: „O mare parte are loc în zilele noastre, în lumea modernă.“

Arcel, cunoscut pentru filmul danez din 2012 „A Royal Affair“ şi pentru că a co-scris versiunea suedeză pentru „The Girl With the Dragon Tattoo“, a dezvăluit că va începe filmările în Africa de Sud, peste şapte săptămâni. 

Pentru cei cărora seria „The Dark Tower“ le este străină, romanele spun povestea tărâmului de mijloc prin ochii lui Roland Deschain, un soi de cavaler de frontieră a cărui armă nu este o sabie, ci o pereche de pistoale. El este într-o misiune de a-şi salva lumea căutând turnul întunecat, care este axul timpului şi al spaţiului.

„Omul în negru“, un diavol care se foloseşte de mai multe nume, dar cel mai adesea Walter Padick sau Walter O'Dim, este un şarlatan fără vârstă şi un vrăjitor care este, de asemenea, în căutarea turnului, însă are un alt scop. Pentru a-şi finaliza călătoria, Roland are nevoie de ajutor din lumea noastră, astfel îi cooptează pe Eddie, un dependent de droguri, Susannah, o femeie cu picioarele amputate, şi pe tânărul Jake. Momentan, nu sunt cunoscute numele celorlalţi actori din distribuţie, însă actriţa Abbey Lee, din „Mad Max: Fury Road“, s-ar afla în discuţii pentru rolul Tiranei. 

Deocamdată King şi-a prezentat doar eroul şi răufăcătorul, iar pentru unii ar putea fi o surpriză alegerea actorului de culoare Idris Elba pentru rolul lui Roland, care în romane e descris drept un bărbat blond, cu ochi albaştri. 

Regizorul a precizat că l-a ales pe Idris pentru că este „un om formidabil“, iar King s-a arătat mulţumit de decizie, chiar dacă în momentul în care a început să scrie seria avea pe altcineva în minte pentru rolul principal. „Îl vizualizam în rolul lui Roland pe Clint Eastwood, însă îmi place la nebunie Idris Alba. Cred că este un actor genial, unul dintre cei mai buni la momentul actual.“

Autorul speră ca fanii cărţilor să nu aibă o problemă cu faptul că un actor de culoare îl va juca pe Roland: „Pentru mine personajul rămâne acelaşi. Poate fi alb sau negru, pentru mine nu este cu nimic diferit. Din contră, cred că dă oportunitatea unor posibilităţi minunate pentru poveste.“

Cât despre alegerea lui Matthew McConaughey, recompensat cu Oscarul pentru rolul principal din drama „Dallas Buyers Club“, regizorul crede că este „un actor incredibil care poate face orice. Asta cred şi despre Walter Padick. Este un personaj care poate face orice.“

Va fi sau nu un proiect de succes, rămâne de văzut, însă Stephen King este cât se poate de încrezător, mizând pe doi dintre cei mai buni actori ai Hollywoodului: „Au mai încercat şi alţi oameni să facă filme fantasy. Uneori funcţionează, alteori se bucură de un succes enorm dacă are la bază o serie de cărţi, cum s-a întâmplat cu «The Hunger Games» şi «Harry Potter», iar uneori e un eşec. Însă vreau să mă întorc la faptul că îi avem pe Idris Elba şi Matthew McConaughey, doi actori formidabili. Avem o echipă de producţie grozavă şi pe Akiva Goldsman ca scenarist (n.r. – recompensată cu Oscarul la categoria Cel mai bun scenariu pentru «A Beautiful Mind»). Echipa e minunată şi sperăm la tot ce e mai bun.“

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite