Robert De Niro anunţă că filmul „Vaxxed“, care a stârnit controverse legate de vaccinarea copiilor, nu va fi prezentat la Festivalul de la Tribeca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul şi regizorul Robert de Niro, fondator al Festivalului de Film de la Tribeca, a anunţat că pelicula „Vaxxed“, realizată de activistul anti-vaccinare Andrew Wakefield, nu va fi prezentată la ediţia de anul acesta a evenimentului care se va desfăşura în perioada 13-24 aprilie, în New York.

„Vaxxed“ este un controversat film despre vaccinul MMR - împotriva pojarului, oreionului şi rubeolei. Iniţial, Robert De Niro a spus că pelicula va fi prezentată în cadrul festivalului, însă legătura pe care filmul o face între aplicarea vaccinului şi autism a fost extrem de discreditată, arată News.ro.

„Ne îngrijorează anumite lucruri din acest film. Nu credem că va contribui în vreun fel sau că va duce la discuţiile sperate“, a declarat Robert De Niro, care are un copil ce suferă de autism.

Cineastul, care a urmărit filmul alături de organizatori ai festivalului şi oameni de ştiinţă, a mai spus că spera ca această peliculă să dea ocazia unei discuţii asupra problemei. „Vaxxed“ a fost regizat şi partial scris de Andrew Wakefield, care îl descrie ca fiind „un documentar informativ“.

„Am fost martorii încă unui exemplu de cum cenzurează puterea şi interesele corporatiste libertatea de exprimare, arta şi adevărul“, au transmis, într-un comunicat de presă, regizorul britanic Andrew Wakefield, fost medic, şi producătorul Del Bigtree.

   

   

Teoria că există o legătură între aplicatea vaccinului MMR şi dezvoltarea unor forme de autism a fost lansată, în 1998, în urma unui studiu între semnatarii căruia se afla şi Andrew Wakefield.

Andrew Wakefield sugerează că părinţii ar trebui să opteze pentru o singură injecţie pentru pojar, oreion şi rubeolă, şi nu pentru un vaccin de tipul trei-în-unu. Studiul, apărut în „The Lancet“, a fost retras de publicaţia medicală. Mai târziu, Andrew Wakefield a fost găsit vinovat de fraudă de către Consiliul Medical General şi a fost exclus din registru.

Robert De Niro, născut pe 17 august 1943, la New York, este actor, regizor şi producător. A jucat în peste o sută de filme, făcându-se remarcat în 1973, în pelicula „Mean Streets“, regizată de Martin Scorsese. În 1975, pentru rolul secundar din „The Godfather II“, regizat de Francis Ford Coppola, a primit primul său premiu Oscar. Şase ani mai târziu, pentru rolul principal din „Raging Bull“, realizat de Martin Scorsese, Robert de Niro primeşte un Glob de Aur şi al doilea trofeu Oscar.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite