Ordinul semnat de Trump l-ar putea împiedica pe regizorul iranian Asghar Farhadi să participe la gala premiilor Oscar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ordinul semnat de Trump vineri, care suspendă primirea refugiaţilor şi impune controale dure pentru cetăţenii a şapte ţări predominant musulmane care vor să viziteze Statele Unite, l-ar putea împiedica pe regizorul Asghar Farhadi să participe la gala premiilor Oscar, unde a primit o nominalizare la categoria ”cel mai bun film străin”, scrie Variety.

”The Salesman”, filmul regizorului iranian, este nominalizat alături de ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania).

Farhadi a fost primul regizor iranian care a primit mai mult de o nominalizare la premiile Oscar şi tot el este regizorul primului film iranian care a dobândit un trofeu. În 2012, ”A Separation” a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun film străin.

Joi, Taraneh Alidoosti, protagonista lungmetrajului ”The Salesman”, a anunţat că nu va participa la gala premiilor Academiei de film americane din acest an, ce va avea loc la Hollywood pe 26 februarie, în semn de protest faţă de legea prin care Donald Trump vrea să interzică accesul în Statele Unite pentru imigranţii care provin din ţările musulmane.

Prin ordinul executiv, semnat de preşedintele american vineri noapte, s-a decis inclusiv blocarea pe termen nedeterminat a primirii refugiaţilor sirieni în SUA. De asemenea, autorităţile americane nu vor mai emite vize pentru o perioadă de cel puţin 90 de zile pentru migranţii sau vizitatorii din şapte ţări musulmane - Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite