„Nomadland”, în regia lui Chloé Zhao, marele câştigător la Oscar 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frances McDormand în Nomadland
Frances McDormand în Nomadland

„Nomadland”, regizat de Chloe Zhao, a câştigat principalele trofee Oscar la gala de duminică seară, când România a ratat şansa de a avea un prim film premiat, după ce „colectiv” al lui Alexander Nanau primise două nominalizări, la categoriile „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional”.

Nomadland", un hibrid între un road movie, o dramă socială şi un documentar, despre vieţile unor americani vârstnici care au pierdut tot din cauza recesiunii economice, a câştigat cursa pentru Oscarul la categoria Cel mai bun film.

De asemenea, Frances McDormand a câştigat trofeul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, iar Chloe Zhao a devenit a doua femeie din istoria Oscarurilor - şi prima care nu este albă - care a reuşit să câştige mult râvnitul premiu pentru Cel mai bun regizor. 

Cu un total de şase nominalizări la premiile Oscar din acest an, filmul, în regia cineastei de origine chineză Chloe Zhao, spune povestea unei văduve, interpretată de Frances McDormand, care îşi transformă rulota în locuinţă mobilă şi porneşte la drum, câştigându-şi existenţa din slujbe sezoniere.

Pe fondul pandemiei care a dus la închiderea cinematografelor şi a amânat lansarea marilor producţii hollywoodiene, "Nomadland" - la fel ca unii dintre concurenţii săi, precum"Minari" şi "Sound of Metal" - a reuşit să ia pulsul momentului prin portretizarea unor personaje izolate, aflate la marginea societăţii americane, însă libere în felul lor, potrivit Agerpres. 

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite