Michael Caine, despre trucurile folosite să înveţe replicile şi diferenţele salariale: „O porcărie. Liz Taylor câştiga de zece ori mai mult decât mine. Acum 30 de ani“

0
0
Michael Caine a câştigat două statuete Oscar FOTO Getty Images/Guliver
Michael Caine a câştigat două statuete Oscar FOTO Getty Images/Guliver

Actorul britanic Michael Caine a recunoscut că la veritabila vârstă de 83 de ani îi este destul de dificil să-şi înveţe replicile, însă nu i s-a întâmplat niciodată să le uite, dezvăluind care sunt „trucurile“ pe care le foloseşte.

Sir Michael Caine se asigură că nu va uita nici măcar un cuvânt din replicile sale repetând fiecare frază de cel puţin o mie de ori înainte de a pune piciorul pe platourile de filmare. 

Cu şase nominalizări la premiile Oscar – inclusiv două victorii la categoria Cel mai bun actor în rol secundar, pentru „Hannah and Her Sisters“ (1986) şi „The Cider House Rules“ (1999) –, Caine a apărut în peste 115 lungmetraje. 

Într-un interviu acordat postului CBS, actorul a dezvăluit secretul succesului şi al longevităţii sale. „Repet de unul singur şi în momentul în care intru pe set sunt sigur că mi-am spus replica de cel puţin o mie de ori. Nu folosesc niciodată o oglindă – repet oriunde“, a explicat artistul. 

Spre deosebire de alţi actori, cărora le este mai uşor să-şi înveţe replicile cu ajutorul altor persoane care să le răspundă, Caine preferă să repete singur. „Este o conversaţie, iar atunci când celălalt actor îmi dă replică eu vreau să nu o fi auzit deja. Este şi un truc. Nu vreau să fiu în situaţia în care să ştiu ce urmează să spună celălalt. Ştiu care este replica mea. Am spus-o de sute de ori. Aşa că ascult ce-mi spune celălalt şi asta face diferenţa. Asta şi încrederea că nu îţi vei uita replic, pentru că ştiţi cum e când îmbătrâneşti. Eu nu-mi uit niciodată replicile, însă recunosc că mi-e de două ori mai greu să le reţin. Durează o veşnicie“, a mărturisit Caine. 

Şi soţia lui, actriţa Shakira Caine (69 de ani), a afirmat că munceşte foarte mult şi depune acelaşi efort indiferent de proiect. „Repetă foarte mult. Îşi studiază replicile peste tot. Fie că este un film la care lucrează două săptămâni, fie că este unul care durează două luni, depune acelaşi efort. Putem să ne plimbăm pe plaja din Miami, putem fi pe o barcă în Sudul Franţei, putem sta în grădina noastră, poate hrăni răţuştele din iazul nostru sau se poate juca împreună cu nepoţeii, el repetă. A devenit un mod de viaţă pentru el“, a povestit Shakira, care îi este alături de 43 de ani. 

Pe de altă parte, într-un alt interviu acordat luna trecută, Michael Caine a negat faptul că există o discriminare în ceea ce priveşte salariile actorilor şi actriţelor de la Hollywood, mulţi susţinând că femeile sunt plătite mult mai prost, chiar dacă au un rol principal. „Este o porcărie. Am lucrat cu Elizabeth Taylor şi primea de zece ori mai mulţi bani decât mine, iar asta se întâmpla în urmă cu 30 de ani. Nu sunt de acord cu această problemă“, a afirmat actorul. 

Michael Caine este unul dintre cei mai buni şi cei mai apreciaţi actori britanici. A debutat în cinematografie în anii '60, jucând în „Zulu“  (1964), „The Ipcress File“ (1965), „Alfie“ (1966), „The Italian Job“ (1969) şi „Battle of Britain“ (1969). Au urmat roluri notabile în „Get Carter“ (1971), „The Last Valley, Sleuth“ (1972), „The Man Who Would Be King“ (1975) şi „A Bridge Too Far“ (1977). Cel mai mare succes l-a dobândit în 1983, pentru rolul din „Educating Rita“ fiind recompensat cu premiul BAFTA şi Globul de Aur. 

Michael Caine a făcut o pauză în perioada 1992-1998, revenind în forţă cu interpretarea din „Little Voice“, pentru care a câştigat al doilea Glob de Aur, iar un an mai târziu primea încă un Oscar pentru „The Cider House Rules“. 

În prezent, Michael Caine ocupă locul nouă în topul actorilor ale căror filme au avut cele mai mari încasări din istorie, cu 7,4 miliarde de dolari. 

Filme


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri