„Miami Bici“, cel mai de succes debut din ultimii 26 de ani al unui film românesc: câţi spectatori au fost să-l vadă la cinema

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comedia cu BRomania şi Codin Maticiuc în rolurile principale a fost filmată în SUA
Comedia cu BRomania şi Codin Maticiuc în rolurile principale a fost filmată în SUA

Filmul „Miami Bici“, în regia lui de Jesus del Cerro, a stabilit un număr record de spectatori în primul weekend de la lansarea în cinematografe şi devine cea mai populară comedie românească din ultimii 26 de ani.

Lungmetrajul „Miami Bici“, care a avut premiera pe 21 februarie, a înregistrat audienţe record în România, fiind vizionat de peste 153.000 de spectatori în primul weekend în cinematografe. Este astfel cel mai mare succes de box office înregistrat în primul weekend de lansare al unui film românesc din ultimii 26 de ani. 

Scenariul filmului „Miami Bici“ este scris de Codin Maticiuc şi de Alex Coteţ, iar rolurile principale sunt jucate de Codin Maticiuc şi Matei Dima (BRomania). 

Practic, actorul BRomania şi-a depăşit recordul stabilit în calitate de regizor cu filmul cu vloggeri „5Gang: Un altfel de Crăciun“, care în primul weekend a fost vizionat de 146.000 de spectatori.

„«Miami Bici» este acest «neve» dat spectatorilor care nu mai credeau în filmele româneşti“, a declarat Codin Maticiuc.

„Miami Bici“, cea mai scumpă producţie independentă din România, a vândut un număr de aproximativ 6000 de bilete în etapa de presale, depăşind filme precum „Aquaman“ şi „StarWars“.

„Este un sentiment extraordinar să vedem cum munca pe care am început-o în urmă cu doi ani este admirată de atât de mulţi oameni şi mă bucur enorm că am mai doborât un record la un timp atât de scurt de la ultimul film, arătând întregii ţări că dacă tu crezi cu adevărat în ceva, poţi să reuşeşti absolut orice. Este un proiect care putea să nu meargă din multe motive, dar noi am tras cu dinţii de la început până la final şi l-am adus în punctul în care este. Deşi este admirat de mulţi oameni acum, el va fi şi mai apreciat în timp, când se vor simţi efectele acestor primi paşi pe care îi facem în industria cinematografiei“, transmite Matei Dima.

  

Comedia este filmată în cea mai mare parte în Statele Unite şi urmăreşte călătoria peste ocean, plină de peripeţii, a lui Piciu (Codin Maticiuc) şi Bilă (Matei Dima). Ei pleacă la Miami în mijlocul iernii, pentru a trăi atât visul american, cât şi visul românesc de a se îmbogăţi rapid. Odată ajunşi în Statele Unite, cei doi intră într-o situaţie complicată din cauza lui Mişu, un român de cea mai joasă speţă, stabilit în Florida, care deţine afaceri suspecte. 

Din distribuţie mai fac parte Florin Piersci Jr, Letiţia Vlădescu, Arami Malaise, Chloe Malaise şi Rene Toledo Jr.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite