Mădălina Ghenea a primit premiul Vanity Fair pentru rolul din filmul italian „Tinereţea“. Românca a dedicat victoria tinerilor din Haiti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Ghenea a fost premiată pentru cel mai nou film al său  „Youth/ Tinereţea“ FOTO Hepta
Mădălina Ghenea a fost premiată pentru cel mai nou film al său  „Youth/ Tinereţea“ FOTO Hepta

Top modelul român devenit actriţă Mădălina Ghenea (26 de ani) a câştigat premiul Vanity Fair pentru rolul din filmul „Youth/ Tinereţea“, în cadrul celei de-a 61-a ediţii a Festivalului de Film Taormina, desfăşurat în Sicilia.

Cel mai nou film în care joacă românca Mădălina Ghenea, „Youth/ Tinereţea“, este regizat de italianul Paolo Sorrentino şi a avut premiera, în mai, la Festivalul de Film de la Cannes.

Într-un mesaj postat pe contul de Facebook, Mădălina Ghenea i-a mulţumit regizorului Paolo Sorrentino pentru onoarea pe care i-a acordat-o de a juca în pelicula sa şi a dedicat premiul Vanity Fair copiilor din Haiti.

„Mulţumesc tuturor, mulţumesc Vanity Fair, mulţumesc Sicilia, mulţumesc Italia. Tu, ţară frumoasă, eşti o parte atât de importantă din cariera mea, aşa că acest premiu este foarte special pentru mine. Ultimele săptămâni, de când «Youth» a avut premiera la Cannes, au fost ca o furtună minunată. Totul este atât de neaşteptat, a fost un privilegiu să fac parte din filmul lui Paolo. Este un adevărat geniu şi o comoară naţională, fără doar şi poate. Am păşit pe calea celor mai buni regizori ai Italiei, aşa că, pentru mine, oportunitatea de a lucra cu el (cu Sorrentino – n.red.) va reprezenta întotdeauna vârful carierei mele şi sper că vom mai colabora.

Când privesc acest premiu şi mă gândesc la cariera mea, mă gândesc, de asemenea, şi la cum aş putea să-mi folosesc influenţa pentru a-i inspira pe alţii. Urmaţi-vă inima şi păstraţi-o întotdeauna deschisă şi, indiferent de ceea ce vă oferă viaţă, ridicaţi-vă cu demnitate şi fiţi mândri şi întotdeauna generoşi.

Un alt loc din lume, foarte special pentru mine, şi care face parte din munca mea, prin (programul – n.red.) Artist for Peace and Justice (Artişti pentru pace şi justiţie - trad.) este Haiti. Haiti este un loc care a suferit injustiţia sărăciei pentru mult prea mult timp, dar oamenii de acolo sunt sursă de inspiraţie pentru decenţă, demnitate şi generozitate. În mijlocul celor mai rele condiţii, spiritul copiilor din Haiti este atât de puternic, încât, în această seară, vreau să dedic acest premiu lor şi tinereţii lor. Îl dedic miilor de copii frumoşi şi deştepţi de la Academy for Peace and Justice (Academia pentru pace şi justiţie – trad.), copiilor care, deşi au atât de puţine, visează atât de mult şi dau tot ceea ce au pentru a construi un viitor mai bun, pentru ei şi pentru ţara lor. Ei sunt adevărate stele, iar exemplele lor mă inspiră să fiu o persoană mai bună.

Mii de mulţumiri Taormina“, a scris Mădălina Ghenea, pe pagina personală de Facebook.

Mădălina Ghenea a primit premiul Vanity Fair, la festivalul de film italian Taormino FOTO Gulliver/ Splash News

image

Pelicula „Youth“ spune povestea a doi prieteni trecuţi de prima tinereţe, un dirijor şi un regizor, care merg împreună într-o vacanţă în Alpi şi îşi dau seama că sfârşitul nu este departe. Din distribuţia filmului regizorului italian Paolo Sorrentino mai fac parte actorii Rachel Weisz şi Jane Fonda.

În filmul italian „Youth/ Tinereţea“, unde joacă rolul unei tinere care a câştigat concursul de frumuseţe Miss Universe, top modelul român a filmat o scenă în care apare goală într-o piscină. Ea este admirată de doi bărbaţi în vârstă, interpretaţi de actorii Michael Caine şi Harvey Keitel. Românca mai apare şi în costum de baie, defilind pe podiumul concursului de frumuseţe.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite