Lungmetrajul SF „Dune” va avea oficial o continuare. Când va fi lansată partea a doua VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima parte a filmului „Dune” a avut un buget de 165 de milioane de dolari. FOTO: News.ro
Prima parte a filmului „Dune” a avut un buget de 165 de milioane de dolari. FOTO: News.ro

Legendary Entertainment a anunţat marţi, pe Twitter, că „Dune”, lungmetrajul SF regizat de Denis Villeneuve, va avea o continuare. Warner Bros. va distribui filmul şi îl va finanţa, deşi Legendary este principala sursă financiară din spatele filmului şi deţine drepturile de ecranizare a cărţii lui Frank Herbert, potrivit Variety.

Filmul va rula doar în cinematografe şi Legendary va căpăta forţă după ce „Dune” a fost lansat simultan în cinematografe şi pe HBO Max săptămâna trecută. Strategia Warner Bros. impusă de pandemie, a dus la un scandal când a fost anunţată în 2020. 

„Dune: Part 2” va rula în cinematografe pe 20 octombrie 2023. 

Prima parte a filmului SF, care a fost lansată pe 22 octombrie în Statele Unite, a înregistrat venituri de 41 de milioane de dolari în primul weekend. La nivel global, filmul a acumulat 225 de milioane de dolari. 

Într-o ecranizare fidelă a cărţii lui Frank Herbert, filmul „Dune”, în regia lui Denis Villeneuve spune povestea lui Paul Atreides, un tânăr strălucit şi talentat care trebuie să meargă pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a asigura viitorul familiei sale şi a poporului său. Pe măsură ce forţele malefice izbucnesc într-un conflict legat de supremaţia universului şi asupra controlului uneia dintre cele mai preţioase resurse, capabilă să deblocheze cel mai mare potenţial al umanităţii - vor supravieţui doar cei care îşi pot stăpâni frica.


Villeneuve a regizat pe baza unui scenariu pe care l-a scris împreună cu Jon Spaihts şi Eric Roth.

Filmul „Dune” a avut un buget de 165 de milioane de dolari 

Filmul „Dune”, cu un buget de 165 de milioane de dolari, a obţinut deja, în ultimul weekend, încasări la box office de peste 40 milioane de dolari doar în America de Nord.

Pe plan internaţional, „Dune” a făcut deja peste 220 de milioane de dolari din încasări. Cifrele sunt impresionante în condiţiile în care filmul a fost difuzat concomitent pe platforma de streaming online HBO Max.

„Acesta este doar începutul”, se arată într-un comunicat publicat pe Twitter de compania Legendary Entertainment, care a produs filmul. „Mulţumim tuturor celor care au urmărit deja filmul, precum şi celor care vor merge să-l vadă în următoarele zile şi săptămâni”.

FilmePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite