Lungmetrajul „5GANG: Un altfel de Crăciun“, record după primul weekend de la lansare. Câţi spectatori a avut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungmetrajul „5Gang: Un altfel de Crăciun“, produs de Matei Dima (BRomania) a înregistrat un record în materie de vânzare, în primul weekend de la lansare.

În primul weekend de la lansarea în cinematografe, care a avut loc pe 27 decembrie, filmul de comedie „5GANG: Un altfel de Crăciun“ a înregistrat cel mai mare succes de box office al unui film românesc din ultimii 30 de ani. 

„5GANG: Un altfel de Crăciun“ a generat cele mai mari încasări din istoria cinematografiei româneşti, după anul 1989. Filmul, lansat pe 27 decembrie, a fost vizionat de 146.785 de spectatori şi are până acum încasări de 2,831,396 lei, ceea ce îl clasează în topul filmelor de pe piaţă.

Lungmetrajul produs de Matei Dima (BRomania), în care protagonişti sunt membrii trupei 5Gang - vloggerii Selly, Pain, Gami, Dia şi Exploit, a depăşit şi un număr record de bilete vândute în avans, respectiv 10.000. 

În primele zile de la lansare, cinematografele au suplimentat afişarea filmului în săli, datorită cozilor de oameni prezenţi. Filmul a avut vineri premiera în cinematografele din toată ţara.

Selly, personajul principal din film, a mulţumit tuturor oamenilor care au dat o şansă filmului de Crăciun, în primele zile de la lansarea în cinematografe.  

„A fost neaşteptat pentru noi să atingem şi recordul ăsta. Tot ce am urmărit cu acest film este să ne îndeplinim un vis de a spune o poveste despre noi şi despre prietenia noastră. Acest rezultat demonstrează încă o dată faptul că suntem o faţă nu numai în online, ci şi în offline, cu o comunitate uriaşă şi foarte implicată în ceea ce facem. Transmit mulţumiri echipei şi tuturor celor care şi-au rupt din  timp pentru a vedea 5GANG: Un altfel de Crăciun. Este un proiect în care am investit nu doar timp, ci şi emoţii şi sentimente. Faptul că atât de mulţi oameni au venit să-l vadă ne face foarte fericiţi şi ne motivează să muncim mai mult şi să facem lucruri şi mai mari în 2020.”, a transmis Selly.

Filmul este debutul regizoral al lui Matei Dima, care a mărturisit că este un an bun pentru lansarea unui film românesc. 

„Au fost câteva luni nebune din mai până acum, luni în care nu am facut altceva decât să mă chinui să ofer cel mai bun produs de comedie pentru familie pe care eu şi echipa îl putem face. Cel mai mult mă bucură că am reuşit, printr-o comedie pentru familie, să transmitem un mesaj pozitiv către atât de mulţi oameni. Pe această cale, aş vrea să transmit felicitări către toată echipa tânără din spatele filmului, media de vârstă fiind de 30 de ani“, a declarat BRomania, regizorul filmului.

De asemenea, Invitată la Digi24, criticul de film Irina Margareta Nistor a avut numai cuvinte de laudă privind lungmetrajul cu vloggeri. 

Filmul „5Gang“ taxează comportamentul românilor în perioada sărbătorilor

Povestea este relevantă atât pentru cei care îi urmăresc zi de zi pe Selly şi membrii trupei 5Gang, cât şi pentru consumatorii de comedii care îşi doresc să se bucure de o producţie românească autentică. 

„5Gang, un altfel de Crăciun“ ecranizează nu doar o aventură comică de sărbători a vloggerilor, ci sancţionează prin ironie şi comportamentul oamenilor din perioada sărbătorilor, când consumerismul atinge limitele maxime şi depăşeşte tradiţiile, potrivit producătorilor. 

Selly trăieşte o peripeţie neaşteptată creată de faima adusă de fenomenul 5Gang. Selly, Gami, Pain, Dia şi Mădălin evidenţiază influenţa vlogging-ului în societatea actuală, surprinsă în mai multe scene captivante.

Din distribuţie mai fac parte Cosmin Nedelcu (Micutzu), Laura Giurcanu, Julia Marcan, Dorian Popa, Vali Dobrogeanu, Cristina Almăşan, Irina Deaconescu şi Mădălina Cazacu.

Trupa 5Gang a devenit un adevărat fenomen în rândurile adolescenţilor, show-urile de la Arenele Romane înregistrând un record în materie de vânzări.

Lungmetrajul „5Gang The Movie“, produs de vloggerul Matei Dima (BRomania), a primit o finanţare de la Guvern de aproximativ 100.000 de euro, în cadrul proiectului prin care statul sprijină industria cinematografică. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite